• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Altınsoy, "Sorun çözen ve güçlü bir Konya Barosu hedefliyoruz"

Altınsoy, "Sorun çözen ve güçlü bir Konya Barosu hedefliyoruz"
Konya Barosu’nun en güçlü grubu olan Birlik Grubu’nun Baro Başkan Adayı Suat Altınsoy oldu.

Yeni bir seçime hazırlanan Konya Barosu’nda, baronun en kuvvetli gruplarından Birlik Grubu, adaylarının Suat Altınsoy olduğunu açıkladı. Konya’nın aktif isimlerinden olan Altınsoy, sosyal ve STK alanında çalışmaları ile gerek sektörü gerek Konya için önemli hizmetlere imza atan bir isim olarak tanınıyor. Konya Barosu gibi stratejik bir kurumun başkan adayı olan Avukat Suat Altınsoy, “Hedefimiz; sorun çözen ve güçlü bir Konya Barosu” diyor…

Geçtiğimiz günlerde Konya Barosu Birlik Grubu’ndan yapılan açıklama ile 2016 yılı Baro seçimlerinde adaylarının siz olduğu kamuoyuyla paylaşıldı. Bu adaylık süreciniz nasıl gelişti?

Avukatlık mesleği geçmişi çok eskilere dayanan bir kurumdur. Bu kadar köklü bir geçmiş, doğal olarak beraberinde köklü birliktelikler ve gelenekleri de oluşturmuştur. Tüm bunlar bugünde yaşatılmaktadır. Birlik Grubu da bu geleneklerden doğmuş ve Konya’nın en güçlü birlikteliklerinden birisidir. Bahsettiğim geleneklerin temelini istişare makamı oluşturmaktadır. Birlik Grubu’nda ki arkadaşlarımız da yaklaşan baro seçimleri öncesinde bu istişareleri yaparak, baro yönetimi için en uygun ismin bizim ismimiz olduğu noktasında görüş birliğine varmışlar. Konuyu bizlerle paylaştılar ve hep birlikte bu yola çıktık.

Söz konusu seçim olduğunda ülkemizde genelde siyaset kurumu akla gelir. Baro seçimlerinde de siyasetin etkisi var mı?

Ülkemizin ilk barolarından olan Konya Barosu; bir asrı geride bırakan tarihi ile kurulduğu günden beri şehrimizde ki meslektaşlarımız için kamu kurumu niteliğinde hizmet üreten meslek kuruluşu olarak bir çatı görevi görmektedir.

Konya Barosu, şehrin büyümesinin de etkisiyle çok hızla büyümektedir. Şu an için baromuza kayıtlı meslektaşlarımızın sayısı 1764’dür. Bu sayı stajlarını tamamlayıp bu yıl içerisinde mesleğe adım atacak arkadaşlarımız ile 1800 kişiyi aşmış olacak. Bu kadar büyük bir yapı olmasına rağmen avukatlar arasında ki ilişki oldukça samimi ve birincil derecededir. Hemen hemen bütün avukatlar birbirlerini çok yakından tanırlar. Baro’nun bu yapıyı kucaklayıcı ve hatta tamamlayıcı bir misyonu olmalıdır. Neticede baro bir meslek örgütüdür ve bir hukuk kurumudur. Yani baro siyaset üstü bir kurumdur. Her türlü kısır siyasi çekişmenin dışındadır. Bu bakış açısı ile yönetmeye talip olduğumuz Konya Barosu üyelerinin daha iyi şartlarda hizmet üretmelerini sağlayacak çalışmalarının merkezine konumlandırılacaktır.

Tam bu noktada sormak isterim, Suat Altınsoy başkanlığında ki Konya Barosu nasıl projelere imza atacak?

26 yıldır serbest avukat yapmaktayım. Farklı farklı tarihlerde 3 dönem Baro Yönetim Kurulu üyeliği yaptım ve birçok meslek ve sivil toplum örgütünde aktif görevlerde bulundum. Tüm bu tecrübe ve birikimlerim gerek mesleğin gerekse Baronun sorunları ve bu sorunların çözümleri noktasında ki projelerin oluşturulmasında ki en büyük artımızdır diye düşünüyorum. Adaylık süreciyle eşzamanlı başlattığımız ve çok dinamik bir ekip ile yürüttüğümüz proje çalışmalarında son aşamaya geldik ve detayları yakın bir gelecekte kamuoyuyla ve meslektaşlarımız ile paylaşacağız. Projelerimiz ile şu kadarını söyleyeyim size, bugüne kadar görülmemiş bir seçim beyannamesi açıklayacağız.

Yönetmeye talip olduğunuz Konya Barosunun özelinde avukatlık mesleğinin genel sorunları nelerdir? Baro’nun bu yapı içerisindeki fonksiyonu ne olmalıdır?

Dünya hızlı bir değişim içerisinde ve bu değişim hayatın her alanına sirayet etmekte. Avukatlık mesleğinin sorunlarına bu günümüz şartlarına göre farklılık göstermekte ve artmakta. Avukatların mesleklerini ifa ederlerken karşılaştıkları sorunları çözmede yanlarında olacak, hayatlarını kolaylaştıracak argümanlar üretecek bir Baro beklentileri var. Ve bu beklenti çok haklı bir beklentidir. Farklı statülerde ki meslektaşlarımızın farklı farklı sorunları mevcut. Öncelikle bu sorunların doğru tespit edilmesi gerekiyor. Bu tespitlerin hepsini açık bir şekilde ortaya koyarak çalışmalarımızı tamamladık. Sorunların çözümü için ise doğru stratejilerin, doğru projelerin ve doğru bir ekibin bir araya gelmesi gerekir. İşte oluşturacağımız Baro yönetimi bu üçayak üzerine kurulu yapıyı koordine etmek, yönetmek ve verimli çalıştıracak şekilde organize olacak.

Peki, Baro sadece avukatların sorunlarıyla ilgilenen dar kapsamlı bir meslek kuruluşu mu? Toplumsal yaşamda Baronun yeri nedir?

Konya Barosu toplumun sorunları karşısında da duyarsız kalamaz. Hak ve adalet kavramları toplumun temelini oluşturan değerlerdir. Hukukun üstünlüğü günümüz dünyasında demokratik yönetimlerin vazgeçilmez unsurudur. Yargı; yasama ve yürütme ile birlikte devlet erkini oluşturan 3 temel öğeden birisidir. Avukatlık Kanununun birinci maddesinde belirtildiği üzere; Türkiye'de avukatlık bir kamu hizmeti ve serbest meslek olarak kabul edilmektedir. Avukatlar, hâkim ve savcılar gibi yargı erkinin kurucu unsur olup bağımsız savunmayı serbestçe temsil ederler Yargılamanın üç asli unsurundan birisi olan avukatların birliği niteliğindeki Barolar bu bakımdan toplumun temel taşlarından biridirler. Sivil anayasa yazımından, toplumsal hayatı düzenleyen her türlü kanunların oluşturulmasında ve bunların uygulanmasında, kişi temel hak ve özgürlüklerinin korunmasında ve adalet sisteminin sağlıklı çalıştırılmasında önemli fonksiyonları yerine getirmektedirler. Konya Barosu olarak bu sorumlulukların farkında olarak çalışmalar yürüteceğimizi sizler aracılığıyla tekrardan kamuoyuna deklare etmek isteriz.  

Suat Altınsoy Kimdir?

14 Temmuz 1966 yılında Karaman’da doğdu. Konya Teknik Lise Elektronik Bölümünü bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Tarih bölümlerinden mezun olan Altınsoy, Konya’da serbest avukatlık yapmaktadır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan Suat Altınsoy; 1996-1998, 2006-2008, 2008-2010 yıllarında olmak üzere 3 dönem Konya Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Hukuki Araştırma Derneği (HUDER) Başkan Yardımcılığı (1994-1996), Yeşilay Yönetim Kurulu Üyeliği (2000-2002), Konya Kent Konseyi İcra Kurulu Üyeliği (2006-2008) ve halen yürütmekte olduğu Anadolu Stratejik Araştırmalar ve Etüd Merkezi (ANSEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı Altınsoy’un görev aldığı sivil toplum kuruluşlarıdır.  Evli ve 3 çocuk sahibi olan Altınsoy’un “Konya’nın stratejik fırsatları ve üstünlükleri üzerine” yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

konyayenigun.com

aksaraymedya.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00