• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Ağaç Bayramı'nda Karatay Belediyesi Pelit Ormanı'na Fidan Dikimi Yapıldı

Ağaç Bayramı'nda Karatay Belediyesi Pelit Ormanı'na Fidan Dikimi Yapıldı
Ağaç Bayramı'nda Karatay Belediyesi Pelit Ormanı'na Fidan Dikimi Yapıldı
Karatay Lisesi, Mevlana İmam Hatip Lisesi, Fetihkent İlköğretim Okulu ve Kuva-i Milliye İlköğretim Okulu’na koruluk kazandırılan programa okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.
 
    Fidan dikme programında konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Çolak, Karatay Belediyesi’ne eğitime ve doğaya yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Çolak’ın ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Pelit Ormanı’na dikilen fidanlar için damla sulama sistemi ve tel örgü gibi gerekli bütün çalışmaların yapıldığını belirtti. Pelit ağacının Konya’nın yerel ağaç türlerinden biri olmasına rağmen bugün fidanını bulmakta zorluk çektiklerini söyleyen Başkan Hançerli, yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla gelecekte bu sorununda ortadan kalkacağını dile getirdi. Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi Emekli Konakları’ndaki emekliler ve Karatay Meslek Edindirme Kursları’ndaki (KARMEK) öğrenciler için 20.000 m² koruluk yapacaklarının da müjdesini verdi.
 
  Başkan Hançerli  15 Nisan Pazar Günü  Ovakavağı, Yarma ve Hayıroğlu Sosyal Tesislerinin Toplu Temel Atma Töreni’nin gerçekleştirileceğini belirterek, projelerin ortalama maliyetinin 3.5 Milyon TL’ye ulaştığını dile getirdi.
 
   Karatay’da eğitim kalitesinde ki artışa da değinen Başkan Hançerli 68 kişilik sınıflardan 30 kişilik sınıflara ulaşıldığını; bu durumun eğitim-öğretimin kalitesinin yükselmesi açısından önemini vurguladı. 4+4+4 eğitim sistemine geçişe en hazır ilçenin Karatay olduğunu söyleyen Başkan Hançerli; 24 derslikten oluşan Karatay Belediyesi İlköğretim Okulu’nun önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde hizmete açılacağını bildirdi.
 
  Konuşmaların ardından ilk fidanı toprakla buluşturan Başkan Hançerli ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İhsan Çolak’ın ardından okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin fidan dikimi yapmasıyla program devam etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00