• BIST 10169.22
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Abdurrahman Öksüz Hocaefendi, Hakk'a yürüdü

Abdurrahman Öksüz Hocaefendi, Hakk'a yürüdü
Konya’nın manevi mimarlarından Abdurrahman Öksüz Hoca’mızın cenazesi, 20 Aralık Pazar günü öğle namazını müteakip Kapu Camii'nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Abdurrahman Öksüz Hocaefendi, Hakk'a yürüdü. Sağlık sorunlarından dolayı 86 yaşında hayata gözlerini yuman merhum Abdurrahman Öksüz Hoca'nın cenazesi, 20 Aralık Pazar günü öğle namazını müteakip Kapu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Merhuma Allah'tan rahmet diler, Öksüz ailesine, sevenlerine ve yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederim. Gözyaşı Geceleri'nin müdavimlerinden olan ve ailecek Müslümanların yardımına kuşan, hayır ve hasenatta yarışan Öksüz ailesine ve manevi olarak pek kıymetli hocamızı son yolculuğunda yalnız bırakmayarak Fâtihalarla yâd edelim.
Yunus'ca haykıralım: "'Aşıklar ölmez!"

Abdurrahman Öksüz Kimdir?
Abdurrahman Öksüz Hocaefendi, 1929 yılında Akviran'ın Çatören Köyü'nde doğdu. İlk tahsilini Konya Karma Ortaokulu'nda, liseyi de Konya Ticaret Lisesi'nde okudu. Yüksek tahsilini de İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde yapan Abdurrahman Öksüz Hoca, 1950 yılında da askerliğini bitirerek terhis oldu. Erzurum gezici Vaiz Müfettiş Sağıp Danişment Hoca Efendi'nin rahle-i tedrisinden geçen ve Erzurum'da meşhur Muhammed Lütfi Efendi Hazretlerinden tasavvuf ilimi tahsil eden Öksüz hoca, 1959 yılı Eylül ayında Konya'da gezici vaiz olarak göreve başlar. Aziziye ve Sultan Selim Camileri’nde uzun süre vaizlik görevine devam eden Abdurrahman Öksüz Hocaefendi, 1984 yılında kendi isteği ile emekliye ayrılır. Din ilimleri ve fen ilimleri ile tasavvuf ilimlerine âşina olan Konya’mızın sevilen vaizlerinden Abdurrahman Hoca Efendi, ilim ve irfanı, tevazû ve ahlâkıyla temeyyüz eden bir din âlimiydi. Aldığı tasavvuf terbiyesiyle birlikte büyük bir olgunluğa sahip olan ve halkımız tarafından sevilip sayılan Abdurrahman Hocaefendi, evli ve dört çocuk babası idi. haberfark.net

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00