• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

%99 Raporu Olan Murat Göleli Emekli olamıyor…

%99 Raporu Olan Murat Göleli Emekli olamıyor…
Aksaray’ın Eskil İlçesinde 33 yıldır şeker, 10 yıldır diyaliz, 3 yıldır kalp hastası olan ve gözleri görmeyen Murat Göleli yetkililerden yardım bekliyor…

Haber: Hilmi Yol-Aksaray

Murat bir zamanlar en berberlik yapıyordu. Şimdilerde Murat Kalp hastalığından tutun, şeker hastalığına, kas erimesinden tutun, görme kaybına kadar birçok hastalıkla mücadele ediyor.

Murat Aksaray’ın Eskil ilçesinde ikamet ediyor. Murat malulen emekli olabilmesi için 5 yıl daha çalışması gerekiyor. Fakat Murat’ın hem %99 özürlü raporu var, hem de Murat göremediği gibi yürüyemiyor da. 10 yıl primini yatıran Murat, Birkaç kez malulen emeklilik için başvurduğu halde emekli olabilmesi için 5 yılda çalışması gerekçesiyle başvurularına red verildi. % 99 özürlü raporu olmasına rağmen hem emekli olamayan, hem de çalışmak zorunda bırakılan Murat ve ailesi yetkililerden yardım bekliyor.

Murat Göleli:

Ben Eskil ilçesinde ikamet ediyorum.  33 yıldır şeker hastasıyım, 10 yıldır diyaliz hastasıyım, 3 yıldır kalp hastasıyım, gözlerim görmüyor, 10 yıldır prim yatıramıyor, malulen emekliliğini hak ettim ama hastalıktan sonra iş başı yaptığım için emekli olamıyorum. Şu anda çalışamıyorum. Ailemin ihtiyaçlarını gideremiyorum. Lütfen yetkililer bana yardım etsin.

Zeki Göleli  (Babası):

Oğlum uzun yıllardır hasta. Defalarca başvurmamıza rağmen emekli olamadı. Gözleri görmüyor yürüyemiyor. Oğlumun çalışmasını istiyorlar. %99 raporu olan bir kişi nasıl çalışabilir. Yürüyemiyor ki çalışsın. Gerçekten mağdur durumdayız. Allah rızası için yardım edin

Eşi:

Eşim bir çok hastalıkla mücadele ediyor. Kendisinden emekli olabilmesi için  5 yıl daha çalışması isteniyor. Eşimin bütün ihtiyaçlarını ben görüyorum. Eğer önüne yemek korsanız yer koymazsanız yiyemez de. Yürümesi dahi zor olan bir insandan nasıl çalışma beklenir. Bize adeta işkence ediyorlar. Bu insanlar ne yer ne içer hiç düşünen yok. Yetkilerden Allah rızası için yardım istiyoruz” dediler.


muratt.jpgmurat-golerli.jpgmurat.jpgmurat--2.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00