• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

8. Karatay Ödüllü Düz Bisiklet Yarışlarının İlki Büyüksinan Pazar Yeri'nde Start Aldı

8. Karatay Ödüllü Düz Bisiklet Yarışlarının İlki Büyüksinan Pazar Yeri'nde Start Aldı
8. Karatay Ödüllü Düz Bisiklet Yarışlarının İlki Büyüksinan Pazar Yeri'nde Start Aldı

         Karatay Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği ve Konya Bisiklet İl Temsilciliği işbirliği ile bu yıl sekizincisi düzenlenen Ödüllü Karatay Düz Bisiklet yarışları Büyüksinan Pazar Yeri'nde 400 sporcunun katılımıyla başladı.

 

         Düzenlenen yarışa Karatay Belediye Başkan Vekili Ethem Örge, Bisiklet Federasyonu Konya İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı. Her yıl geleneksel hale gelen Ödüllü Karatay Düz Bisiklet Yarışları Olimpiyat Parkı, İsmil Mahallesi ve Adalet Parkı'nda yapılacak diğer etaplar ile üç hafta daha devam edecek. Büyüksinan Pazar Yeri'nde ilk etabı düzenlenen Ödüllü Düz Bisiklet yarışmasında erkekler 0-8, 9–13, 14 yaş ve üstü; bayanlar 0-10, 11 yaş ve üstü olmak üzere 5 kategoride yarışlar yapıldı. Yarışmaların sonunda ilk 10'a giren sporculara ödül olarak bisiklet verildi.

 

         Ödül töreni esnasında kısa bir konuşma yapan Karatay Belediye Başkan Vekili Ethem Örge; Bisiklet sporuna hizmet etmenin önemine değinerek, bu sporun daha da gelişmesi ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması açısından bu tür etkinliklerin teşvik ettiğini ve Karatay Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapmanın gayreti içerisinde olacaklarını dile getirdi. Belediye olarak spora verilen hizmetin eksiksiz olarak devam ettiğini ifade eden Örge; Karatay'da 5 okula kapalı spor salonu, 4 Suni çim saha, kazandırdıklarını, ayrıca her yıl geleneksel olarak düzenlenen Resmi Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası ile de kurumlar arası kaynaşma sağlanmasına vesile olduklarını dile getirdi. Yarışmalara katılan tüm spor severlere başarılar dileyen Başkan Vekili Örge, yarışların Olimpiyat Parkı, İsmil Mahallesi ve Adalet Parkı'nda da sırası ile devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

         5 kategoride düzenlenen yarışmalar sonucunda ilk 10'a giren tüm sporculara bisiklet hediye edilirken, Bayanlar 11 Yaş üstü kategoride yarışan Fatma Nur Altıntaş isimli sporcu Diyarbakır'da haince şehit edilen trafik polislerin ailelerine kazandığı bisikleti hediye ederken, erkekler 14 yaş üstü kategoride yarışan Hüseyin Avni Atalay isimli sporcuda ülkelerindeki iç savaştan nedeni ile gelen Suriyeli bir çocuğa bisikletini hediye etti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00