• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

500 Çiftçi Bir araya geldi

500 Çiftçi Bir araya geldi
500 Çiftçi Bir araya geldi

Aksaray Ziraat Odası çiftçi ile istişare toplantılarına başladı. Bebek Köyünde ilki gerçekleştirilen toplantıda yaklaşık 500 çiftçi sıkıntılarını paylaştı. Her zaman çiftçinin yanında olacaklarını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Biz sizinle istişare etmeden bir adım atmak istemiyoruz. Toprak tahlil laboratuarımız hizmete girdi. Daha bir çok hizmeti de çok yakında göreceksiniz.”dedi.

Seçim öncesinde her bölgede çiftçilerle bir araya gelen Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak seçildikten sonrada çiftçilerle istişare toplantılarına başladı. İlki gerçekleştirilen toplantıda Bebek Köyünde Muhtar Sıtkı Doygun’un ev sahipliğinde bir araya gelen yaklaşık 500 çiftçi Ziraat Odasının yapılan ve yapılması düşünülen projelerini değerlendirdiler. 30 Bin üyesi olan Ziraat Odasında çiftçinin hizmetkarı olmak için çalıştıklarını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Henüz biz göreve geleli 2 ay oldu. İlk işimiz sizin çok istediğiniz Toprak Tahlil laboratuarını açmak oldu. Bu Hıdrellez gününde sizlerle bir araya gelerek hem bu mübarek gününüzü kutlamak hem de sizinle istişare yapmak istedik. Sizler bize öneri, proje ile gelin biz hayata geçirelim. Bu dev kurum çiftçimizin hizmetinde olacak.”dedi.

AİDATLARI KESİNLİKLE ARTTIRMADIK

Çiftçilerin sorularını yanıtlayan ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Emin Koçak, “Bizler sizlere hizmet için buradayız. Bazı durumlar aldık ve aidatların arttırıldığı ifade ediliyormuş. Kesinlikle biz aidatlarda artış yapmadık. Şunu da açıkça ifade edelim Aksaray Ziraat Odasının aidatı yani sizlerden alınan para Türkiye’nin en az aidatı. Geçmiş dönemde de buna özen gösterilmiş aidatlar arttırılmamış, bizde arttırmıyoruz. Karaman Ziraat Odasıyla karşılaştırıldığında Aksaray’ın aidatı 10 kat daha azdır. Biz sizden gelen parayı size hizmete dönüştürmenin gayretindeyiz.”dedi.

SÜNE KONUSUNDA TARIM MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÇALIŞACAĞIZ

Çiftçilerin sünenin uyandığını ifade ederek yapılacak çalışmalarla ilgili soruları üzerine Emin Koçak, “Fare konusunda bu yıl geçti ama Süne kımıl konusunda tarım İl Müdürlüğü ile bir çalışma içindeyiz. Ayrıca Süneyle mücadele konusunda da etkili bir makine almayı ve ilaçlama yapmayı düşünüyoruz. En modern, en iyi makine nerdeyse oradan gidip alıp geleceğiz.”dedi.

TOPRAK TAHİLLERİ YAPILIYOR

Toprak Tahlil laboratuarının hizmete girdiğini ve Çiftçinin kendi evinde analiz yaptırmaya başlayacağını ifade eden Emin Koçak, “Size verdiğimiz Toprak Tahlil laboratuarımız hizmete girdi. Kendi evinizde topraklarını tahlil ettirebilirsiniz. 15 liradan tahliller yapılacak. Düne kadar 25-28’e yapılan tahliller biz devreye girince 15’e düştü. Bu maliyeti ama gerekirse bu tahlili bedava bile yapabiliriz ama size vereceğimiz hizmetlerde kısıtlanır.”dedi.

ÇİFTÇİLERLE TEK TEK İLGİLENDİ

Çiftçilerle tek tek ilgilenen ve bir istekleri olup olmadığını soran Emin Koçak çiftçinin takdirini kazanmayı başardı. Ziraat Odasının yaptığı etkinliğin çok iyi olduğunu vurgulayan çiftçiler, “Ziraat Odamızın yaptığı bu etkinlik çok güzel. Tüm bölgelerde toplantı yapılacakmış. Ziraat Odasının çiftçinin yararına işler yapması çok güzel.”dediler. Toplantıda Ziraat Mühendisleri de çiftçilere tarladan analize getirilecek toprağın nasıl alınması gerektiği konusunda çiftçilere eğitim verdiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00