• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

21 Mayıs Dünya Süt Günü Eskil'de kutlandı

21 Mayıs Dünya Süt Günü Eskil'de kutlandı
21 Mayıs Dünya Süt Günü Eskil'de kutlandı

                  Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında bütün üye ülkelerde kutlanması kararı aldığı "Dünya Süt Günü", 1991 yılında ülkemizde de kabul edildi. 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün içinde bulunduğu 21 - 28 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta da ‘Süt Haftası' olarak kutlandığını belirten ÇEÇEN, sütün faydalarına da değindi.


                   Besinsel açıdan “mükemmel gıda” olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor. Doğumdan ölüme kadar hayatımızın her döneminde yer alan, kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynuyor.


                  Bugün, yıllık kişi başına içme sütü tüketimi Avrupa Birliği ülkelerinde 89 kg, Avustralya'da 107 kg, ABD'de 83 kg düzeyinde. Bu rakam Türkiye'de ise 26 kg civarında seyrediyor. Geçtiğimiz günlerde çocuklarımıza, yeni nesillerimize sütü sevdirmek, süt içme alışkanlığı kazandırmak için  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önderliğinde başlatılan okul sütü projesi sayesinde süt tüketimi daha da artacaktır.Bu konuda ailelerimize de büyük pay düşmektedir çocuklarımızı süt  hakkında bilinçlendirmek, sağlık için çok değerli olan bu içeceğin ‘’günde en az iki bardak süt’’tüketilmesine dikkat edilmesi gerektiğini belirten  ÇEÇEN;Aynı zamanda süt söz konusu olduğunda Süt tüketicileri kadar, süt üreticilerinin de dikkatli ve titiz davranmaları gerektiğini,antibiyotik kullanımı,kesik ve ekşime gibi durumlarda sütün karıştırılmamasını,özellikle bahar ve yaz aylarında sağım makinelerinin her gün yıkanmasına,kullanılan araç ve gereçlerin temizliğine dikkat edilmeli bu sayede  tüketicilerin artan  süt talepleriyle,üreticilerin de kazançlarının artacağını söyleyen ÇEÇEN,tüm halkımızın 21 Mayıs Dünya Süt Günü kutlu olsun dedi.

                                                                                            Gürsel Özkan/Eskil

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00