• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Fitne Fesat Çağı

Bayram Dinler

Esselamün Aleyüm

Allah’ınselamı ve bereketi üzerinize olsun

 

Kardeşlerim

Geçmişpeygamberler bile bu asrın fitnesinden çekinmiş olacaklar ki, Dualarında hep buasrı kastederek; Allah’ım o asırdan sana sığınırız demişlerdir.

 

Sevgilipeygamberimizde ashabı ile sohbetlerinde sık sık bu asra işaret buyurduklarındakendisine; Ey Allah’ın resulü o asra ulaşan ne yapmalı? diye sorulummuş ve peygamberimizde;Kim fitne fesat zamanında kuran ve sünnete sımsıkı sarılırsa ona yüz şehitsevabı var buyurmuşlardır.

 

  O zamaniçinde bulunduğumuz ve de çok dikkat etmemiz istenilen bu asrın özelliği neolabilir? Bildiğim kadar özetlemeye çalışayım inşallah.

 

1-Bildiğimizgibi bundan önceki ümmetler bir suçlarından dolayı helak olmuşlardır. Kimisiteraziyi eğri tutuyordu bu günkü deyimle faiz gibi, kimisi lutilik gibi sapıkbir fiili işliyordu hakeza bunları çoğaltabiliriz. Zamanımızda geçmişümmetlerin helak olmalarına sebep olan günahlar maalesef bir gecede işleniyor.Burayı tekrar söylüyorum lütfen dikkat; Bu gün akşam oldu değil mi? Sabahakadar dünyamız üzerinde geçmiş ümmetlerin helak olmasına sebep olan; içki,kumar, zina, adam öldürme aklınıza ne gelirse hepsi işlenecek. Aman yarabbi!

 

 2.Belkide dünyamız tarih boyunca hiç bu kadar çekici olmamıştı. Çok güzel evler,çok güzel arabalar, telefonlar, televizyonlar, bilgisayarlar neler, neler.....Evetbunlar çok güzel, Allah’ın nimeti ama tüm bu güzellikler kişiyi ibadetlerden alıkoymamalı.Diğer bir ifade ile dünya malı için çalışacağız diye ibadetlerden tavizvermemeliyiz. Yani dünyalık için elbet çalışalım ama ahiretimizde unutmayalım.

 

 3.Herşeyinbir zıddı vardır. İyinin zıddı kötü, güzel ki çirkin, beyazınki siyah, doğrununkieğri gibi bunları çoğaltmak mümkün. işte böylede insanın zıddı da zalimliktir. Kuranıkerimde bununla ilgili ayeti kerimeler vardır.

Şimdi birbakalım; yaşlımız, orta yaşlımız ve de gençlerimiz herkes yapmış olduğugünahlarıyla övünüyorlar. Nasıl içki içtiğini, kumar oynadığını, zinayaptığını, nasıl dolandırıcılık yaptığını vesaire. baba oğluna küs kardeşkardeşe küs sebep; maddi çıkar, miras  gibi.

 

İnsanoğlununbir diğer zalimliği ise doğaya ve hayvanlara karşı olmuştur. Eğer ESKİL imizidüşünürsek bir zamanlar burada her çeşit yaban hayvanı varken şimdi hiç biriyok neden? Yapmış olduğumuz zalimlikten. İklimler değişti kışın kar yağmıyor, kurakgeçiyor yâda bazı yerleri sel götürüyor. ALLAH buyuruyor ki; sizin elinizleyaptıklarınız yüzünden havada ve karada düzen bozuldu. Velhasıl insanımıznereye el attıysa orayı bozdu.

  Kardeşlerim

Böyle birzamanda insanoğlu farz ibadetleri yapar, büyük günahlardan da kaçınırsa manengüzel yol alabilir. İmtihan dünyasındayız Rabbimize sığınmalıyız, nefis veşeytana dur demeliyiz, herkes yapıyorsa bende yapayım dememeliyiz, doğru neyseonu yapmaya çalışmalıyız. olaylara kuran ve sünnet çerçevesinden bakmalıyız.

Yeter ki Allah’adoğru koşalım. Koşarken ufak tefek tökezlenmeleri affedeceğini rabbimizsöylüyor.

ALLAHAEMANET OLUNUZ

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00