• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Yılbaşı

Bayram Dinler

Çok muhteremkardeşlerim

           Malum bir yılbaşına daha ulaşmışbulunmaktayız. Rabbimiz cümlemize nice hayırlı ve de uzun yıllar nasip eylesin.

            Her sene yılbaşı gelirken birtartışmayı da beraberinde getirir. Kutlanmalı mı, kutlanmamalı mı diye.

             Evvela yılbaşı ve Noel bu ikikelimeyi birbirinden ayırmamız lazımdır. Yılbaşı bir nevi sene'i devriye olupbir ocak günü sene başı olarak kabul edilmiştir.

             Aslında anneler günü, babalar günü,sevgililer günü daha bir çok günler buna yılbaşı da dahil tüketime yönelik,İsrafa yönelik Müslümanlık la da pek ilgisi olmayan günlerdir.

             Sonuçta; Zamanımızda kutlanılanyılbaşı eğlencelerinin, televizyon programlarının, Yılbaşı bileti almanın,Gayri ahlaki giyim, kuşam ve davranışlarla bilmem ne parkında hep bir ağızdanon, dokuz, sekiz diye saymanın  bu güne özel hindi kesmenin neticedeyılbaşı kutlamanın dinimizce bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu gibi faaliyetlerdenşiddetle kaçınılmalıdır.

              Yazıma başlar kanda belirttiğimgibi yeni bir yıla girerken önümüzdeki yıl  için dua edebiliriz iyi dilekve temennilerde bulunabiliriz. Dahası geçen yıldan bu yıl başına kadar bir seneboyunca Allah için bize fayda getirecek ne gibi işler yapabildik yadayapamadık. Diğer bir ifade ile bir senenin muhasebesini yapabiliriz.

               Noel ise tamamen ayrı birolaydır yıl başı ile pek bir ilgisi yoktur. Hristiyan inancına göre aralıkayının yirmi dört yada yirmi beşinde Hz. İsa nın doğduğuna inanılan gündür. Noel’inbu şekilde gayri ahlaki kutlanılmasına gerçek Hristiyanlığa inananlardakarşıdır.

             Müslümanların İslam la ilgisi olmayanhatta kendi kültürleriyle bağdaşmayan böyle bir günü kutlaması son derecesakıncalıdır. Zira kerim kitabımızda, Peygamberimizin hadislerinde; başka milletlere,kavimlere benzemenin ne gibi tehlikeleri olduğu belirtilmiştir.

              Ya Müslümanların Noel babaşarlatanı gibi giyinmeleri, çam fidanlarını kesip süslemelerine ne demeli?

 

               ARKADAŞ; Müslümanım diyorsan yılbaşıkutlama, bu güne özel hindi kesme, içki içme, yılbaşı bileti alma, Noel babayaözenme velhasıl Hristiyanlara özenme.

           Müslümanım diyorsan; geçen yılınmuhasebesini yap, Gelecek yıl için dua et, Kendine bir önceki yıla göre daha birçeki düzen ver vesselam

   ALLAHA EMANETSİNİZ

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00