• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Genç Kardeşlerime

Bayram Dinler

Sözlerin en güzeli olan Allah ın selamıyla başlıyorum.

 

Çok kıymetli güzel kardeşlerim; Bilgisayar çağındayız.Dolayısıyla İnternet, Twitter, facebook gibi paylaşım siteleri elimizin altındaayrıca evlerimizde çok kanallı televizyonlar var. Arkadaşlık ve de dostluklarartık sanal elemde.

   

   Madem internet elimizin altındaizlemişsinizdir. Kurbağa kaynayan bir tencerenin içerisine atıldığı zaman öylebir refleks gösteriyor ki kendini dışarı atıyor.

Aynı kurbağa soğuk su dolu tencerenin içerisinde ve yanan ateşin üzerine bırakılıyor. Kurbağa haşlanmasına rağmen hiç birtepki vermiyor.

 

Bu deneyi neden anlattım? Ne oldu bizim insanımıza?, Neoldu bizim gençlerimize?, nerede dört kıt ‘ada hüküm sürmüş gittiği yerleremedeniyet götürmüş, ilim irfan götürmüş dahası ilahi kelimetullahı götürmüş bunecip milletin evlatlarına ne oldu.

 

Giyimimiz, kuşamımız, oturup kalkmamız, yememiziçmemiz, saygımız sevgimiz ve neler neler,sanki benliğimizdenuzaklaştırıldık...1980 yılında yılbaşı gecesinde televizyona dansöz çıkacakdiye bir yığın gürültü koparan bu insanlar şimdi nerede.?

 

Hulasa; her türlü münkeratın kolayca işlene bilindiğibi toplumdayız artık. Batı medeniyeti şu anda ülkemize sanal saldırı başlatmışsanki.

Televizyonlarda batı menşeli yarışmalar gayri ahlakiprogramlar almış başını gidiyor. Ben bilmem eşim bilir programında bayan; eşinigaza getirmek için; hadi aşkım şu anda beni bi başkasıyla farzetdiyebiliyor.;yemekteyiz proğramında yapılan israf ve ahlaksızlığa ne demeli. Butarz benim tarzım yarışmasındaki çıplaklığa nedemeli yada aşkı memnudizisindeki sapıklığa....

       İşin garip tarafı Müslümanbir ülkede en çok izlenen proğramlar bunlar... Yani gençlikuyutuluyor,uyuşturuluyor.Uyuşturuluyor deyince aklıma geldi. Ya ülkemizi saranmadde bağımlılığına ne demeli.İçki, Kumar.f uhşiyat almış başını gidiyor.Yapılan israflar, yolsuzluk ve rüşvet...

 

EY GENÇLER TOPLULUĞU KARDEŞLERİM..durum bu.Ohalde

      1)Önce itikadımızı,İmanımızı birgözden geçirelim

       2)Tefekkür edelim yani düşünelim.Nereden geldik, nereye gidiyoruz, bu dünyadaki amacımız ne?

       3)Batı dünyasının bizeoynadığı oyunun farkında olalım. Cuma günü camide gençlere baktım.giydikleritişörtlerin üzerinde ya İngiliz bayrağı var, yada Amerikan bayrağı, yada garipgarip yazılar.

       4)İçki, kumar gibi büyükgünahlardan kaçınmaya çalışalım.

       5)Farz ibadetleride yapmayaçalışalım.

       6)Arkadaşlarımızı gözdengeçirelim bu konuda seçici olalım. Zira madde bağımlılarına mikrofon uzatılırken;arkadaş kurbanı oldum abi; diyor.

       7)Yatağımıza yattığımızzaman ölümü düşünelim.bu dünyada ne ekersek onu biçeriz sözünü hatırımızdan çıkarmayalım.

 

    Vel hasıl vicdanımızı dinlersek inanın herşey düzelir. Biraz gayret gösterelim.

Sizi ve bizi ALLAHA EMANET EDİYORUM.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00