• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kuran Okumak

Bayram Dinler

Hiç şüphesiz kuranı kerim ALLAH kelamıdır onu elimizden geldiği kadar anlayarak okumaya çalışmalıyız. Bizler sadece kuranı okuyor ama anlamına bakmıyoruz. Bu yüzden yaşadıklarımız yüce kitabımıza ters düşüyor.

içki haram ama içiliyor,

kumar haram oynanıyor

faiz haram yeniliyor,

zina haram yapılıyor

daha neler neler sizler kıyaslayın. Sanki kuranı kerim evlerimizde süs eşyası gibi duvarda asılı duruyor. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un bir dörtlüğü geldi aklıma.

 

YA AÇAR BAKARIZ NAZMİ CELİLİN YAPRAĞINA

YA ÜFLER GEÇERİZ BİR ÖLÜNÜN TOPRAĞINA

HELE İNMEMİŞTİR KURAN BUNU HAKKIYLA BİLİN

NE MEZARDA OKUMAK NEDE FAL BAKMAK İÇİN..

 

Öyle ya şimdi ya bir cenazemiz olursa kuran okuyoruz yada nuska yazmak için oğlanla gelin geçinemiyor onun için kurana bakıyoruz.

Halbuki kuranda ne yazıyorsa onu hayatımıza tatbik etmeliyiz. Elimizden geldiği kadar manasına da bakmalıyız. Ayrıca kuran ahirette bize şefaatçi olacak, karanlık olan mezarımızı aydınlatacak.

Bir hadisi şerif de peygamber efendimiz; kim Allah’la konuşmak istiyorsa kuran okusun buyurmuştur. şu anda İslam aleminin çektiği sıkıntılar Müslümanların kurandan uzak kalmalarındandır. Kimi Müslüman ülkeler doğuya kimisi batıya sığınıyor, hâlbuki kuranı kerime baksalar, YÜZÜNÜ NE DOĞUYA NEDE BATIYA ÇEVİR, YÜZÜNÜ ALLAHA ÇEVİR ayetini göreceklerdir.

Geçen bir yerde otururken üzerime söz düştü dedim ki, her işin başı besmeledir, meclisimiz, okullarımız ve televizyonlarımız besmele ile açılsa ne güzel olur dedim. namazını kılan birisi; hocam burasını Arabistan’mı çevireceksin dedi. gülermisin ağlarmısın ne amaçla söyledi bilmiyorum ama kıldığı namazın manasını bilmediği belli oysaki namazda okuduğu surelerde her işe besmele ile başlanılması emrediliyor vah ki vah.

ne mutlu kuranı kerimi anlamaya çalışarak okuyanlara,

ne mutlu hayatını kurana göre tanzim etmeye çalışanlara,,,,,,,

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00