• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Önce İman

Bayram Dinler

Muhterem kardeşlerim

Nasıl ki bir Müslümanın boy abdesti yani gusül abdesti tam olmazsa bundan sonra ne kıldığı namaz olur ne aldığı abdest olur. Çünkü boy abdesti sağlam olmamış.

Bu yüzden bir Müslümanın imanı itigadı sağlam olmazsa yapmış olduğu ibadetler kabul olmaz işte bu yüzden İslam alimlerimiz İman meselesi üzerinde çok durmuştur. Yani iman istenildiği şekilde olmazsa onun ameli o kişiyi cennete götürmez, amma iman olur imanıyla da ölürse ibadetsiz liginden dolayı affa mazhar olması belki umulur yada cezasını çeker yine cennete girmesi beklenir. Bunu bir örnekle açıklayalım. Bir kimse sürekli alkol alsa ona denilse ki kardeşim bırak bunu içme oda de seki haram ama içiyorum inşallah bırakırım. Bu insan dinden çıkmaz günahkâr olur. Bir diğer insan hiç alkol kullanmasa beş vakit namazını kılıyor olsa ama bu devirde içki haram mı olur dese bu insan kafir olur hafazanallah.

Arkadaşlar, Kardeşler

İman; Allah’ın haramlarını haram bilmek, helallerini helal bilmektir. Amentü esaslarına inanmaktır, kuranı kerimde ne yazıyorsa bilaistisna kabul etmektir. Aman ha bilmediğimiz konularda fetva vermeyelim. Azan bir düğünde yada bir toplumda oluyoruz ortaya dini bir mesele geliyor herkes müftü kesiliyor. Çok dikkat edelim.

Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde’ ‘öyle bir zaman gelecek ki bir kişi Müslüman olarak akşamlayacak, kafir olarak sabahlayacak’ ‘buyurmuştur. Bilhassa televizyonlara baktığımızda insanı dinden çıkaracak o kadar sözler söyleniyor ki bir Müslümanın evet doğru söyleniyor diye başını sallaması o kişiyi dinden çıkarır Allah muhafaza. Bir programda cinlerin varlığına hala inanan insanlar var deyip cinleri inkar ediliyor, al işte dinden çıktı gitti. Gençlerimize dikkat diyorum. Bilhassa arabesk müzik de haşa; kadere isyan sümme haşa Allaha isyan yada buna benzer çok cümleler geçiyor aman ha çok dikkatli olalım. Zaten bunlar bilinçli yapılıyor bu tuzağa düşmeyelim. Gençler ALLAH rızası için son bir şey  söyleyecem, bilhassa giydiğimiz tişörtlere dikkat edelim. Kimisinin üzerinde Amerikan kiminin üzerinde İngiliz bayrağı var, bazılarında da İngilizce olarak cennet yok gibi yazılar var. Valla çok üzülüyorum tek kelimeyle dikkat edelim diyorum.

ALLAH izin verirse yazılarımı başınızı ağrıtmayayım diye kısa ama sıksık yazacam.

Euzü besmeleyi, elhamı, ihlas suresini, felak ve nas surelerini dilimizden düşürmeyelim. Kendimizi yüce Allah’a teslim edelim. ALLAH ve AHİRET GÜNÜ nü hatıramızdan çıkarmayalım.

ALLAHA EMANETSİNİZ vesselam

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00