• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Madem tanışmak sünnet o halde tanışalım

Bayram Dinler

YA ALLAH, BİSMİLLAH

Esselamün aleyküm.

Sözlerin en güzeli olan ALLAH’ın selamıyla başlıyorum.

Madem tanışmak sünnet o halde tanışalım. Ben BAYRAM DİNLER. Aslen eskil ilçemizin tosun yaylasında doğdum. İlkokulu köyümde bitirdim. Bir sene eskil kuran kursunda okuduktan sonra yedi sene Aksaray imam hatip lisesinde okudum.

ÇUKURYURT yaylasında yaklaşık yedi ay vekâlet imamlık yaptıktan sonra iki buçuk yıl KARS da görev yaptım, benim için iyi yıllardı orda medrese açmış bir çok öğrenci yetiştirmiştim.

Daha sonra Aksaray GÜVE köyünde bir yıl kaldıktan sonra özlemini çektiğim doğup büyüdüğüm Eskilimize geldim. Elimden geldiği kadar ve bilhassa çok değerli genç kardeşlerimizle gayet güzel çalışmalarımız oldu. Eskilde akşam kuran kursu açmış hatta kurs öğrencilerimizle katılmış olduğumuz kaymakamlık futbol turnuvasında üçüncülük kupası almıştık, bu kupa benim için çok önemli olup hep saklıyorum o gençleri hiç ama hiç unutamam adil ve Abdurrahman kardeşim vefat etti. Şimdi ne zaman eskile gitsem onları ziyaret eder dua eder aynı zamanda hüzünlenirim ama ne yaparsın emir büyük yerden.

Yaklaşık dört sene CELİL yaylasında görev yaptım ALLAH’ın izni ve keremiyle oradaki caminin yapılmasına vesile olduk inşallah o köy dede iyi yıllarım geçti elhamdülillah.

Çocuklarım büyüyünce KOÇAŞ TARIM İŞLETMESİ camiinde altı buçuk sene görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldım. Hem şartlar öyle gerektirdi hemde biz ayrılalım ki gençlere yol açılsın dedik.

Görevim boyunca hizmet etmeye çalıştım ALLAH şahit ki ilmimi paraynan satmadım, Mevlid okumadım onun yerine kuran okudum, yasin okudum. B ol bol öğrenci yetiştirmeye gayret ettim

Ön yargıdan uzak biriyim insanı merkez alırım. Bilen bilir içki içenlerde, kumar oynayanlarda arkadaşlık yapmışımdır. Şimdi Konya dayım aşağı yukarı her gün akşam sohbetleri yapıyorum. Konya dada çok arkadaş ve dost edindim.

İnşallah bu sitede elimden geldiği kadar yazmaya çalışacağım.
ALLAHIN SELAMI VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN İNŞALLAH

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00