• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

İyi Arkadaş Seçimi

Bayram Dinler

Muhterem kardeşlerim; bildiğimiz gibi ALLAHü teale ilk insan olarak Hz. ADEM atamızı yaratmış ama onu boş olarak yaratmadığını bir vazifesinin olduğunu bildirmek içinde ilk peygamberlik görevini ve ilk kitabı da ona indirmiştir. Bundan sonra sürekli olarak biz insanlara bu dünyadaki vazifemizi hatırlatmak üzere peygamberler göndermiştir.

       Peygamberler bizlere TEVHİD inancını anlatırken iki noktaya dikkat çekmişlerdir bunun birisi MÜJDELEMEK diğeri ise UYARMAKTIR.

       Hz. NUH peygamberde kavmine 'ey kavmim yanlış yoldan gidiyorsunuz Allah’ın yolundan giderseniz size onun rızası vede cennet vaadediliyor ama şeytanın yolundan yani yanlış yoldan giderseniz hüsrana uğrayanlardan olur dolayısıyla cehenneme gidersiniz' buyurmuştur. Görüldüğü üzere önce müjdelendi sonrada uyarıldı.

      Ama Nuh kavmi inanmadığı gibi birde alay ettiler hani o bahsettiğin azap üzerimize niye gelmedi, bu gemi yapmakta neyin nesi buralara yağmur mu yağacak ‘diye

       Derken o gün gelince Allah’ın izniyle gök yağmurunu bırakıp gemi yükselince Nuh peygamber oğluna; oğlum ver elini çık gemiye kurtul dedi. Oğlu ise babasına; hayır baba ben arkadaşlarımın yanında kalacam dedi ve helak oldu.

       Diğer taraftan KITMİR adındaki bir köpek YEDİ UYURLAR var ya hani mağarada üç yüz dokuz sene uyumuş hatırladınız demi hah onların yanına varıp hal diliyle; bende sizin yanınızda kalacam demiş ve kalmış dolayısıyla inşallah cennette o kıtmiri göreceğiz.

    MUHTEREM KARDEŞLERİM

Gördünüz değil mi. bir tarafta insan olduğu halde peygamber çocuğu olduğu halde sırf kötü arkadaş seçtiği için helak oldu. Diğer taraftan bir köpek olduğu hayvan olduğu halde iyi insanları, iyi arkadaşları seçtiği için cennetlik oldu.

Bilhassa gençlerimizin bu yaşlarda arkadaş seçimine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Televizyonlara bakıyoruz çocuk tinere alışmış, kumara alışmış, daha mikrofon varırken; arkadaş kurbanı oldum abi diyor.

   Konuyu sadece arkadaş olarak almayalım, televizyonda iyi kanallara bakalım, internette bizi doğruya sevk edecek yazıları okuyalım velhasıl imtihan dünyasındayız nasıl ki pazara çıkınca her şeyin iyisini seçiyorsak bu konular dada iyisini seçmeye gayret edelim.

   Haydi hep beraber bir kelime -i şehadet getirip konuyu bitirelim.

EŞHEDÜ ELLA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDÜN ABDUHÜ VERASULÜHÜ.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00