• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

İman ve Küfür

Bayram Dinler

Değerli Okuyucularım

Essalamün Aleyküm

Hz. Adem peygamberden bu tarafa hak ve batılmücadelesi hep olagelmiştir. İnancımıza göre hak ve hakikatin yanında olanlar Allah’ınsevdiği kullar olacaktır.

Evet bir tarafta İMAN diğer tarafta KÜFÜR

O halde İman nedir? Bunu üç kademe şeklindeaçıklayalım.

1.Kelime'i tevhid yada kelime'i şehadet, Yani Allah’ınvarlığına onun her türlü noksan sıfatlardan münezzeh olduğuna inanmak ve deHz.Muhammedin(S.A.V)min onun kulu ve elçisi olduğuna yürekten inanmak.

2.Amentü esasları diye hepimizin bildiği esaslarainanmak.

3.Kur'an-ı kerime,6666 ayeti kerimenin hepsine birdeninanmak.

Görüldüğü gibi Kur’an-ı kerim Kelime-i tevhidin bir açılımıdır.Diğer bir ifade ile Müslüman olmak isteyen birisine saymış olduğumuz üç maddesıra ile tatbik edilir.

Unutmadan birde İSLAM vardır ki, Kayıtsız şartsızteslim olmak ve Müslümanların tarafını tutmak manasına gelir. Hani bilirsinizkarıncaya; ağzındaki bu su ateşi söndürmez demişlerde İbrahim peygamber ateşe atılırken,bende biliyorum söndürmeyeceğini ama ben safımı belli ediyorum demiş. Ne acıdırki zamanımızda Müslüman olduğunu söyleyip küfrün, kafirin yanında saf tutannice insanlar vardır. HAFEZANALLAH.

Bir insana iman ve islamın yanında birde amel olursaALLAHın rızasını kazanıp cehennemden azad olup cennete gireceği bildirilmiştir.

Cenabı ALLAH cümlemizi gerçek manada iman eden, islamıyaşayan kullarından eylesin.

KÜFÜR; inkâr etmek manasına gelir ki bunuda üç maddeile izah etmeye çalışalım.

1.ALLAH ve iman esaslarını açıkça inkar edenler. Ateistler,komünistler yani ben inanmıyorum diyen kimselerdir.

2.Yahudi ve hristiyanlardır. Her ne kadar bunlar ehlikitap iselerde son din islama inanmadıklarından dolayı ALLAH bunlardan razıolmuyor.

3.Muhterem kardeşlerim işte bu madde bizi çok ama çok ilgilendiriyor.Bir hadisi şerifte peygamberimiz; Ahir zamanda kişi Müslüman olarakakşamlayacak ama kafir olarak sabahlayacak diyor. Televizyonda, caddede, sokakta,kahvede her yerde insanları küfre sokacak öyle sözler söyleniliyorki; haşa, Allaha,peygambere, kitaba küfredenimi ararsınız,, yukarda Allah var deyip haşa Allaha mekantayin edenimi ararsınız, Allah’ın oğlu gelse vermem deyip haşa Allaha evlatedindi denilmesini mi ararsınız, Müslümanım ama cin yok diyenimi ararsınızneler neler......İlerde nasip olursa insanı küfüre götüren sebepleri maddelerhalinde yazacam.

ALLAH cümlemizi küfüre götüren sözleri söylemektenbizleri muhafaza buyursun.

O halde Müslüman ilmihal bilgilerini bilecek kardeşim.hangi sözü söyleyince dinden çıkarız, ilmihal bilgileri nelerdir, itikadibilgiler nelerdir gibi.

Nasıl ki dünyamız için çalışıyorsak ebedi olanahiretimiz içinde çalışmalıyız vesselam

ALLAHA EMANET OLUNUZ

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00