• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Değişen Dünyada Değişmeyen İslam

Bayram Dinler

Esselamünaleyküm.

Değişendünyada değişmeyen İslam konulu bi konferans vermiştim. Çok önemsediğim busohbetten bir özet yapmaya çalacağım inşallah.

 

Çok değerlikardeşlerim

 

Hz.Adematamızdan beri hak ve batıl mücadelesi hep devam edegelmiştir.

Madem öyledehep mücadele ettiğimiz yada hep içinde kalmak istediğimiz bu HAK nedir?

HAK;değişmeyenhakikatlardır.Cenabı ALLAH buyuruyorki; ALLAH katında tek din islamdır. O zamanislam eşittir hak diyebiliriz.

 

Adempeygamber başta olmak üzere ALLAH terafından gönderilen dinlerin hepsinin biradı vardır oda İSLAM dır.Ama zamanla tahrif edilimştir.Kuranı kerim müstesnaALLAH buyuruyorki;muhakakki onu biz indirdik ve biz onu koruyacağız buyurmuştur.

 

Değişmeyenhakikatlar dediğimiz HAK;aklı selime,müsbet ilime,tarihi tecübeye vede ilahidine aykırı düşmez.bu dört maddeyi lütfen ezberleyelim çünkü çok önemli.

 

Bu maddeleribiraz açalım.şöyleki;Dinde helaller vede haramlar vardır.yani dinimizde bir şeyyapılmak isteniyor diğer bi ifade ile emrediliyorsa bu emir yukardaki dörtmaddeye aykırı olmaz  mesela namaz,oruç yada diğer ibadetler bunların hiçbirisi ne aklı selime nede ilime ters olmaz.

Haramlardaaynı içki,kumar,diğer fuhşiyatlar hangi aklı selim baba çocuğunun bu haramlarıişlemesini ister.Hngi doktor bize içkinin faydasını söyleyebir.

 

İşteHz.ademden beri HAK yada DEĞİŞMEYEN HAKİKATlar bunlardır.Dünya değişse bile buhakikatlar asla değişmez.

 

Konumuzu şuşekilde toparlayabiliriz;ALLAH tarafından bize verilen emirleri yaparsak baştakendimize,ailemize sonra topluma, ülkemize fayda sağlamış oluruz.Ayrıcarabbimizin rızasını kazanır ebedi olan cennet hayatını kazanırız.

 

ALLAHtarafından bize yasak olan haramları işlemssek önce kendimize sonraailemize,topluma ve ülkemize zarar vermemiş oluruz.Dolayısıyla Allahın rızasınıkazanır cehennemden kurtulmuş oluruz.

 

Sonuç olaraktarihe baktığımız zaman görüyoruzki;İnsanlar ne zaman hak ve hakikattanayrıldılar hep kaybettiler.ne zamanki ilahi vahye teslim oldular kazandılar.

 

Sözlerimeson verirken Mevlana’nın bir sözünü hatırlatmak isterim.Ey insan belliki çoksusamışsın uzaklara bakıyorsun, uzaklara bakacam diye hemen yanındaki pınarıgöremiyorsun.Evet çöok uzaklara bakacağız diye yanımızdaki kuranı kerimdenhaberimiz yok.maalesef şifayı başka yerde arıyoruz.

 

Rabbicümlemizi yolundan ayırmasın. ALLAHA EMANET OLUNUZ.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00