• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

YÖK Onay geldi, Eskil MYO Bu Yıl Eğitime Başlıyor

YÖK Onay geldi, Eskil MYO Bu Yıl Eğitime Başlıyor
YÖK, Eskil Meslek Yüksekokulu’nun öğrenci alımına yönelik talebini onayladı. Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Eskil’de bu yıl eğitim-öğretimin başlayacağını söyledi.

- Yeni Programlar İçin Hazırlıklar Şimdiden Başladı -

Eskil’de düzenlenen basın toplantısında, konunun detaylarına ilişkin bilgiler veren Rektör Şahin, Eskil’e okul kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Göreve geldikten hemen sonra Eskil’i ziyaret ettiklerini ve kâğıt üzerinde alınan MYO kararının hayata geçirilmesi adına neler yapılabileceğini konuştuklarını anımsatan Şahin, “Bu işe herkes inandı ve sonraki toplantılarda detaylar netleşti, taraflar üzerine düşen ödevleri yerine getirdi. O dönem yaptığımız konuşmalarda 2017’ye mutlaka öğrenci alınacağını, 2016’ya ise alınabileceğini söylemiştik. Geçici Hükümet döneminde işlerimiz biraz aksadı, gereken alımları yapamadık ama sonrasında, Allah’ın yardımıyla işlerimiz hızlandı. 4 akademisyenle eğitime başlıyoruz” dedi. Eskil’e ciddi bir yatırım yapıldığını ve bu yatırımın süreceğini kaydeden Prof. Şahin, potansiyelin geliştirilmesine dair çalışmaların da hızlanacağını belirtti. Bir sonraki yıl okula yeni bir program daha kazandırmak için çalışmalara başladıklarını dile getiren Şahin, “Zaman içinde okula ikinci, üçüncü ve hatta ileriki yıllarda dördüncü bir program daha açılacaktır. Zaten kamu kaynaklarını etkin kullanımı için böyle olması gerekiyor” dedi.

- Talep 25 Öğrenciydi, YÖK 40 Öğrenciye Onay Verdi -

Eskil MYO için, YÖK’ten onay almayı da kolaylaştırmak adına 25 öğrenci talep ettiklerini, YÖK’ün ise talebi 40 öğrenci şeklinde onayladığını belirten Şahin, bunun da mutluluk verici bir gelişme olduğunu kaydetti. MYO’nun Eskil’i pozitif manada değiştireceğini söyleyen ASÜ Rektörü, “Eskil Türkiye’nin ortasında, güvenlik konusunda hiçbir sorunun yaşanmadığı bir ilçe. Gençlerimiz buraya gönül rahatlığı ile gelebilirler; aileler de bu hususta müsterih olsunlar. Üstelik Eskil Belediyesi, 2 yıl boyunca, başarı ve devam şartı kapsamında her öğrenciye burs verecek. Yurt ve barınma konusunda da ilçede hiçbir sorun yok. Diğer taraftan Belediye Başkanımız öğrencilerle yakında ilgili ve onların taleplerine cevap vermeye hazır. Tüm bu çabalar, 8-10 yıl içinde Eskil’in özel olarak tercih edilebilecek bir okul olmasına vesile olacaktır” dedi. Bazı işlerin tek başına yapılabilecek işler olmadığını ve özel gayretler gerektirdiğini dile getiren Prof. Şahin, “Bu işte de bize ciddi katkı verenler oldu. Sayın Milletvekillerimize, siyasilere ve tüm paydaşlara, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu okul, zor şartlarda okuyan ve Eskil’de bir MYO olduğu için eğitim hayatına devam etme şansına sahip olacak gençler açısından da önemlidir. Yani Eskil MYO, pek çok kişinin hayatını değiştirecektir” dedi. 

- MYO, Kısa Sürede Eskil İlçesinin Ufkunu Açacak -

Eskil’in bu işi çok önemsediğini ve yapılan uğraşların ardından ortaya güzel bir netice çıktığını söyleyen Belediye Başkanı Niyazi Alçay ise, “Sayın Rektörümüz bizleri son derece verimli şekilde yönlendirdi ve bu işe dair şevkimizi arttırdı. Kendisine özellikle teşekkür ediyorum” dedi. 25 civarında öğrenci alınmasının beklendiğini ancak, YÖK’ün 40 öğrenci vererek, Eskil’i ikinci kez mutlu ettiğini dile getiren Başkan Alçay, “Eskil, MYO’nu, her şeyiyle hak etti. Okul, Eskil’in ufkunu açacaktır. Üniversitelerin şehirleri nasıl değiştirdiğini hepimiz biliyoruz. İnşallah 3-4 yıl içinde bu değişim ciddi şekilde hissedilecek. Eskil’e gelen her öğrenci, Eskil’de okumaktan keyif alacak. Biz Eskil’e gelecek her öğrenciye, başarı ve devam şartıyla burs vereceğiz. Barınma konusunda hiçbir öğrencimiz hiçbir sorun yaşamayacak. Öğrencilerimiz “İyi ki Eskil’e gelmişim” diyecekler. Sosyal ihtiyaçların karşılanabileceği mekânlarımız var ve yenilerini de hazırlıyoruz. İlçemizde, kültür merkezi formunda bir park yapılması için ihale hazırlığındayız” dedi. Alçay, sözlerinin sonunda, MYO’nun ilçeye kazandırılmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından heyet, eğitim-öğretimin yapılacağı binada süren tadilat çalışmalarını yerinde inceledi. Rektör Şahin, bina tadilatının başarılı şekilde sürdüğünü, bu konuda Eskil Belediyesi’nin son derece verimli şekilde çalıştığını vurguladı.  haberfark.net

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00