Yeni Özlem Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Karatay İlçe Müftülüğü, Hayırseverlerin işbirliği ve Karatay Belediyesi'nin katkılarıyla yapımına başlanan Yeni Özlem Camii'nin temel atma törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ethem Örge, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Yeni Özlem Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zafer Yıldırım, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun, Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Şaban Topal, Muhtarlar, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.

'Camiler bu toprakların İslam sancağı olduğunun şahididir'

 Program Şemsi Tebrizi Müeezzini Kasım Aslanboğa'nın gerçekleştirdiği Kuran tilaveti ile başladı. Programda ilk olarak söz alan Yeni Özlem Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zafer Yıldırım, Osmanlı'dan günümüze camilerin sadece bir ibadethane olarak değil aynı zamanda sosyal hayatın bir parçası olarak görüldüğünü ifade etti.  Yıldırım, Camilerin tüm toplumun bir araya geldiği mekanlar olduğunu söyleyerek böyle hayırlı bir işe imza attıkları için mutlu olduklarını belirtti. Zafer Yıldırım'ın ardından söz alan Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk konuşmasına Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'ye cami için yer tesisi ve gelişen süreçteki desteklerinden dolayı teşekkür ederek başladı. Arslantürk; Yeni Özlem Cami'nin Dernek yetkilileri ve Karatay Belediyesi'nin katkılarıyla bu noktaya geldiğini ifade etti. Arslantürk, Büsan Sanayi Bölgesi'nin camiye ihtiyacı olduğunu hatırlatarak 1 sene içerisinde ibadethaneye açılmasının planlandığını kaydetti. İlçe Müftüsü Arslantürk son olarak ülkemiz için camilerin önemine değinerek, "Camiler bu toprakların İslam sancağı olduğunun şahididir" dedi.

'Çocuklarımız Camilerin gölgesinde büyüsün'

Yeni Özlem Camii hakkında bilgi veren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, temeli dualarla atılan caminin Karatay'a hayırlı olmasını diledi.  Başkan Hançerli; cemaatinin bol olmasını temenni ettiği Yeni Özlem Camii'nin bölgedeki ihtiyacı karşılayacağını belirtti. Hayırlı işlerin geciktirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Hançerli; "Yine bir Cuma gününde yine hayırlı bir iş için burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. 7 Nisan'da Hacıhasanbaşı Kur'an Kursu'nun temelini attık. Bugün de buradayız. Kısmet olursa 3 Mayıs'ta da Çatalhöyük Mahallemizde hem cami hem de Kur'an Kursu'nun temelini atacağız" dedi. Yeni Özlem Cami'nin 1500 m²'lik kapalı alanı olduğunu vurgulayan Başkan Hançerli Cami tamamlandıktan sonra Çevre düzenlemesi ve tüm altyapı çalışmalarının da yapılacağını kaydetti. Başkan Mehmet Hançerli; "Ezan okunduğunda cemaatin rahatlıkla abdest alıp namaza yetişeceği, bahçesinde çocukların oyun oynayabileceği, temiz, bakımlı camiler yapmaya özen gösteriyoruz. Çocuklarımız caminin gölgesinde büyüsünler istiyoruz. Karatay'da tempo hiç durmuyor. Temel atma ve açılış için yatırımlarımız sırada bekliyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan dualarla Yeni Özlem Cami'nin temeli atıldı.