• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Osmanlı ve Fatih Sultan Mehmet’i anlatacak film projesi Aksaray’da başlıyor

Osmanlı ve Fatih Sultan Mehmet’i anlatacak film projesi Aksaray’da başlıyor
Ünlü oyuncuların rol alacağı Osmanlı İmparatorluğunun 1459 yılları, Osmanlılar, Deliler Akıncı grubunun konu edileceği film Aksaray’da çekilecek.

Diriliş Ertuğrul dizisinden Aliyar’ı canlandıran, film ve dizi oyuncusu Cem Uçan beraberinde oyuncu ve film yönetmenlerinden oluşan heyet ile Vali Aykut Pekmez’i ziyaret etti.

Çekimlerini Aksaray’da yapmayı planladıkları proje hakkında Vali Pekmez’e bilgi veren oyuncu Cem Uçan, Aksaray’da çekecekleri filmin; batı ve ABD yapımı birçok filmde Osmanlı’yı olumsuz sahnelerde yansıtan tarihi hatalara neden olan filmlere en iyi cevap olacağını söyledi.

Osmanlı Akıncılarının önünde giden Deliler Grubu, Osmanlıları ve Fatih Sultan Mehmet’in kişilik ve karakter özelliklerini yansıtan bir film senaryosu yazıldığını anlatan Uçan;  ünlü oyuncuların rol alacağı film için Aksaray’ın Güzelyurt ve çevresinin çok uygun doğal mekanlara sahip olduğunu kaydetti. Film çekimleri için Ocak ayında çalışmalara başlayacaklarını anlatan Uçan; bütün ekibin büyük bir heyecanla ses getireceğine inandıkları filme odaklandıklarını bildirdi.

Vali Aykut Pekmez; ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek; Aksaray’ın tabi güzellikleri yanında tarihi dokusu ile  son dönemde bir çok filme ev sahipliği yaptığını söyledi.

Vali Pekmez Osmanlının feth ettiği yerlerde yıkım ve talan gerçekleşen bir örnek bulunmadığını söyleyerek; yabancı ülke sinemalarının yaptığı film ve dizilerinde tarihi doğruları kasıtlı olarak çarpıttığını belirtti. Aksaray’da çekilecek film çalışmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Vali Pekmez; Uçan ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00