• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Karatay Fair-Play Müzesine Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrencilerinden Ziyaret

Karatay Fair-Play Müzesine Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrencilerinden Ziyaret
Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü öğrencileri Karatay Belediyesi tarafından yaptırılan Olimpiyat Parkı içindeki Fair-Play Müzesi'ni ziyaret etti.

Öğrenciler Necmettin Erbakan Üniversitesi Rekrasyon Bölümünde ders veren Yrd.Doç.Dr. Mehmet Fatih Yüksel'in rehberliğinde gezdikleri müzede üniversitede teorik olarak aldıkları Olimpizm ve Fair-Play dersinin uygulama kısmını gerçekleştirdi.

Olimpizm ve Fair-Play dersi kapsamında bu geziyi düzenlediklerini belirten Yrd.Doç.Dr. Mehmet Fatih Yüksel ''Okuldaki derslerimizde fair-play kavramını teorik olarak ele alıyoruz. Teorinin uygulama kısmı için ise  buradayız.  Fair Play dürüst oyun, etik sportmenlik anlamına gelir. Fair-Play birey için görev, başkaları için haktır. Dünyada bir ilk olan bu konseptte bir müzeyi bize kazandırdığı için Karatay Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz'' dedi.

MEHMET HANÇERLİ ''FAİR-PLAY BU BELDEYE UZAK BİR KAVRAM DEĞİL''

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli dünyada bir ilk olan müze kapsamında Karatay’ın hoşgörünün beşiği olduğunu söyledi. Başkan Hançerli Hz. Mevlana’nın ektiği hoşgörü tohumları, Karatay’ın bereketli topraklarında sekiz asır boyunca büyümüş ve tüm Dünya’ya yayılmıştır. Tam da bu noktada “Fair-Play” bizden uzak olmayan bir kavrama dönüşerek bütün kişisel hırslarından arınmış, rakibine saygılı, onu bir düşman olarak değil; yapılan karşılaşmada oyunun bir parçası olarak görerek ona maddi ve manevi anlamda zarar vermeyen adaletli ve hoşgörülü sporcuların düsturu olmuştur. Fair-Play Müzesi’nde Dünya’da ve Türkiye’de yaptıkları spor faaliyetleri neticesinde Fair-Play ödülüne layık görülerek ülkemizin hoşgörü ve dostluk ilkelerini spor tarihinin altın sayfalarına yazdıran sporcularımızın hayatlarının ve başarılarının yer aldığı bölümler yer almaktadır. Fair Play ruhunu Konya’da ve Türkiye’de yaşatarak, sporu geliştiren ve ilerlemesine sağlayan bütün sporcularımıza teşekkür ederim.”dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00