• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

UNİKOP’ta Görev Değişimi

UNİKOP’ta Görev Değişimi
UNİKOP’ta Görev Değişimi

Konya OvasıProjesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve 7 üniversitenin oluşturduğu KOPBölgesi Üniversiteler Birliği’nde (UNİKOP) dönem başkanlığı görevi, düzenlenendevir teslim töreniyle Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’den NiğdeÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’e geçti.

 

NiğdeÜniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı “Dönem Başkanlığı Devir Teslim Töreni”ne NiğdeÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hakkı Gökbel, Kop Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu,Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, KTO Karatay ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sabri Gökmen, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam,Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, NiğdeÜniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Yıldırım, KOP Bölgesi ÜniversitelerBirliği eski genel sekreteri Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ve yeni genelsekreteri Prof. Dr. Ayhan Gökçe, Selçuk Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr.Nizamettin Çiftçi, Niğde Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ethem Akyol,UNİKOP Genel Sekreter Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin ve Öğr. Gör. Dr.Ömür Hakan Kuzu katıldı.

 

NiğdeÜniversitesi Senato Salonunda düzenlenen törende ilk olarak Niğde ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Adnan Görür ev sahibi ve yeni dönem başkanı sıfatıyla bir konuşmayaptı. KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinde kuruluş yılı itibariyle en eskiolan Selçuk Üniversitesinin kurucu dönem başkanlığı yaptığını sonrasındabölgenin diğer eski üniversitesi olan Niğde Üniversitesi’ne sıranın geldiğini ifadeeden Rektör Görür, 1 yıl boyunca başkanlık görevini kendisinin yürüteceğinisonrasında bu görevin sırayla Aksaray Üniversitesine ve Karamanoğlu MehmetbeyÜniversitesi’ne geçeceğini söyledi. Günümüzde dünyada ve Türkiye’de ciddiişbirliklerinin kurulmasının bir ihtiyaç olarak ortaya çıktığını belirtenRektör Görür, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibialanlarda akademik ve idari işbirlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşiminive üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak ve ülkemizin gelecekvizyonuna ve kalkınma çabalarına katkı sağlamak amacıyla kurulan KOP BölgesiÜniversiteler Birliği’nin çok önemli çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

KOP BölgeKalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise konuşmasına başkanlıkgörevini devreden Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’eçalışmaları için teşekkür edip görevi devralan alan Niğde Üniversitesi RektörüProf. Dr. Adnan Görür’e başarılar dileyerek başladı. KOP Bölgesi ÜniversitelerBirliği’nin akademik kültür bakımından ve bu kültürün sahaya açılması,insanlarla paylaşılması bakımından önemli olduğunu belirten Babaoğlu, “Bizimbeklide en çok ihtiyaç duyduğumuz alan üniversitelerimizin sahada insanlarayardımcı olacak mekanizmaları ortaya atabilmeleridir” dedi.

 

KOP BölgesiÜniversiteler Birliği kurucu dönem başkanı ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hakkı Gökbel de bir konuşma yaptı. Türkiye’de ve dünyada üniversitebirliklerinin giderek daha da popüler hale geldiğini ifade eden Rektör Gökbel, KopÜniversiteler Birliğinin diğer birliklerden farklı olduğunu belirterek “Biz biraraya gelirken bir çatı ile birlikte yerimizi aldık. Kökümüz var. Diğertaraftan önümüze hedef koyarken sadece üniversitelerin arasında işbirliği olsundemedik. Bu bölgenin kalkınmasına bir şekilde destek olalım düşüncesiyle yolaçıktık. Türkiye’de bölgesel kalkınmışlıkta bir fark var ve o fark içerisinde bubölgenin biraz daha öne çıkmasını sağlamanın yolu üniversitelerin el elevermesidir. Şehirlerin ve bölgelerin kalkınmışlık düzeyi o şehirde ve bölgedebulunan üniversitelerin seviyesiyle yakından ilişkilidir. Eğer o bölgedeyeterince kaliteli üniversiteler varsa baktığımızda o şehir veya o bölgeninülkenin diğer yerlerine göre daha kalkınmış hale geldiğini görürüz. Bu yüzdenbiz de el ele verdiğimiz takdirde hem birbirimizin kat ettiği yolu daha iyi ve dahahızlı kat etmesini sağlayabiliriz hem de bölgesel kalkınmaya destekverebiliriz” dedi. Rektör Gökbel konuşmasını 1 yıl boyunca yapılan çalışmalarıözetleyerek tamamladı.

 

Diğer üniversiteRektörleri adına söz alan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Şeker, kuruluş sürecinde gösterdiği performans ve çabadan dolayı KOPBölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’na ve tüm rektörlereteşekkür etti. Dönem başkanlığı sürecinde kurumsal yapı için yol haritası adınaneler yapılabileceği yönünde örnekler sergileyip yapıyı bu noktaya getirerek NiğdeÜniversitesine teslim eden Selçuk Üniversitesi Rektörüne ve ekibine de teşekküreden Rektör Şeker, paydaş üniversitelerin görevi devralan Niğde Üniversitesinedestek vermek üzere hazır bir şekilde motive olduklarını ifade etti. RektörŞeker, yapılacak önerilerin çerçevesi çizilirken çok abartılı olmayacak arahedefleri sağlıklı bir şekilde götürüp olabilirliği umutsuzluğa dönüştürmeden,gerçekçi projelerle kalkınma bakanlığı ve hükümeti zorlayacak biçimde çabaiçerisinde olunmasında yarar olduğunu da ifade etti.

 

Açılışkonuşmalarının ardından toplantının gündem maddelerine geçildi. İlk olarak KOPBölgesi Üniversiteler Birliği’nin 2013 yılı çalışmaları UNİKOP Genel SekreterYardımcısı Öğr. Gör. Dr. Ömür Hakan Kuzu tarafından sunuldu.

 

Daha sonra KOPÜniversiteler Birliği Genel Sekreterliği görevini devralan Niğde ÜniversitesiÖğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Gökçe toplantının diğer gündem maddelerini elealarak yapılabilecekler hakkında görüşlerini dile getirdi.

 

Toplantı toplufotoğraf çekimi ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00