• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Bir Senden Bir Benden Ücret Desteği

Bir Senden Bir Benden Ücret Desteği
İşsizlikle mücadele kapsamında istihdamın korunması ve artırılması amacıyla, imalat sektöründe faaliyet gösteren küçük işletmelere ilave istihdam sağlamaları şartıyla prim ve ücret desteği sağlanmaktadır.

İMALAT SEKTÖRÜNE TAM DESTEK

Bu teşvikten faydalanabilmek için 2017 yılında Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalı sayısı ortalaması 1 ila 3 olan, imalat sektöründe faaliyet gösteren ve bu sektörde ustalık belgesi sahibi olunan özel sektöre ait işyerlerince, işe giriş tarihi itibarıyla 18 yaşından büyük ve 25 yaşından küçük sigortalılardan ve Kuruma kayıtlı işsizler arasından olmak kaydıyla 1/1/2018 tarihinden itibaren işe alınanların; işe girdikleri aydan önceki üç aylık sürede toplam on günden fazla Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmemiş olmaları ve isteğe bağlı sigortalılık hariç sigortalı olmamaları gerekmektedir.

Ücret desteği kapsamına giren sigortalının işe giriş tarihi itibarıyla, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 17 nci ve 18 inci maddelerine göre gerçek kişi işverenin veya adi ortaklıklarda ortakların her birinin birinci derece kan veya kayın hısmı ya da eşi olmaması gerekmektedir.

Ortalama sigortalı sayısı, sigortalının işe alındığı işyerine ait 2017 yılında SGK’ya bildirilmiş olan toplam sigortalı sayısının, aynı yılda SGK’ya bildirim yapılmış ay sayısına bölünmesi suretiyle bulunacaktır.

 

GERİYE DÖNÜK ÖDEMELER İÇİN SON MÜRACAAT TARİHİ 31 AĞUSTOS 2018

Ücret desteğinden 1/1/2018 ile 30/11/2018 tarihleri arasında işe alınan sigortalılardan dolayı yararlanılabilecek olup, 31/12/2017 tarihi ve öncesinde işe alınanlar ile 1/12/2018 tarihi ve sonrasında işe alınan sigortalılar için bahse konu destekten yararlanılması mümkün bulunmamaktadır.

Ücret desteğinden faydalanmak isteyen işverenlerce destek kapsamındaki sigortalının işe girişi SGK’ya bildirildikten sonra Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekmektedir.

Ücret desteğinden yararlanmak isteyen işverenlerce başvuruların her durumda destek sağlanacak ayı takip eden ikinci ayın son iş gününe kadar yapılması gerekmektedir. Ancak Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin destekten yararlanmak için Ağustos ayının son işgününe kadar başvuru yapılması yeterli olacaktır.

Destek Süresi

İlgili mevzuatta belirtilen diğer şartların sağlanmış olması kaydıyla, 1/1/2018 ile 30/11/2018 tarihleri arasında işe alınan ve destek kapsamına giren sigortalılardan dolayı 2018 yılı Aralık ayına/dönemine kadar (bu ay/dönem dâhil) geçerli olmak üzere sigortalının işe alındığı ayı takip eden ilk aydan başlamak üzere her ikinci ay için destekten yararlanılır.

4447 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alanBu madde kapsamına giren işyerleri en fazla iki sigortalı için destekten yararlanır. İşyerlerinde destekten yararlanılacak azami sigortalı sayısını değiştirmeye ve destekten yararlanılacak toplam sigortalı sayısını belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir.hükmüne istinaden ücret desteğinden, destek kapsamına giren her işyeri sadece iki sigortalı için yararlanabilecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00