• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

En uygun fiyatlı Paslanmaz Sac ve Profil

En uygun fiyatlı Paslanmaz Sac ve Profil
Doğada bulunan metallerin birçoğunu kullanan insanlar bunlar sayesinde farklı ürünler elde etmektedir.

Söz konusu metallerin kimisi dayanıklılığıyla öne çıkarken kimisi de farklı bir özelliği ile dikkat çekmektedir. Söz konusu metallerden bir tanesi de paslanmaz çelik olup bundan paslanmaz profil, boru, fittings gibi farklı ürünler elde edilmekte ve çok fazla alanda kullanılmaktadır. Paslanmaz profiller de oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi isminden de anlaşılacağı gibi bu ürünlerin paslanmamasıdır. Paslanma oksijen ile tepkimeye girerek oksitlenme anlamına gelmektedir. Paslanma sonucunda ise metaller özelliklerini kaybetmeye başlamakta ve çürümektedir. Bu da söz konusu ürünlerin kısa ömürlü olması anlamına gelmektedir.

Paslanmaz Profil ve Paslanmama Nedeni

Paslanmaz profil ise yapısında bulunan krom elementi sayesinde paslanmazlık özelliği göstermektedir. Bunun için ürünün içerisinde en az %10 oranında krom bulunmaktadır. Krom doğada bulunan oksijen ile tepkimeye girmekte ve krom oksidin oluşmasını sağlamaktadır. Oluşan bu madde çeliğin üzerinde çok ince bir tabaka oluşturmakta olup bu tabaka dışarıdan gözle görülememektedir. Bu tabaka sayesinde hava ya da su çeliğin içerisine girememekte ve böylece oksitlenme durumu yaşanamamaktadır. Paslanmazlık özelliği sağlayan tabakanın dışarıdan gelen etkenler ile bozulması durumunda ise krom ile oksijen yeniden krom oksit oluşumu sağlayarak tabakayı yenilemekte ve söz konusu paslanmazlık özelliğinin bozulmasını engellemektedir. Böylece paslanmaz profiller uzu bir süre paslanmamakta ve böylece de uzu ömürlü olarak kullanılmaktadır.

En uygun fiyat garantisi ile satışa sunulan; Paslanmaz profil ürünlerinin neden paslanmadığı ve buna bağlı olarak uzun ömürlü olduğu yukarıda genel olarak anlatılmıştır. Paslanmaz profillerin sahip olduğu yüksek korozyon direnci farklı ortamlarda da korunmakta ve bu da kullanım alanlarını artırmaktadır. Söz konusu ürünlerin yüksek sıcaklıklarda da özelliklerini koruması avantajlı bir durum oluşmasını sağlarken kaynak yapılabilir özellikte olması da farklı bir avantaj sağlamaktadır. Kaynak yapılabilir olması sayesinde daha rahat bir şekilde birleştirilmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca üretimlerinde de kaynak kullanımı söz konusudur. HF kaynağı sayesinde birleştirilen ve son şekli verilen ürünlere istenmesi halinde farklı kaynak türleri de uygulanabilmektedir. Bu ürünlerin içinden bir şeyler geçmediğinden dolayı HF kaynağı kullanılmaktadır. Bu kaynak son derece hızlı bir şekilde yapılmasına rağmen basınç karşısında çok dayanıklı değildir. Böyle ortamlarda kullanılacak ürünler için TİG ya da lazer kaynağı yapılabilmektedir. Mertanzitik paslanmaz sac ürünlerinin ise 410 ve 420 kalite standardında olanları daha fazla tercih edilmektedir. Yüksek mukavemet gücüyle dikkat çeken ürünlerin darbeli korozyon dayanımları daha düşük olduğu için böyle ortamlarda kullanılmamaktadır. Diğer paslanmaz saclara göre daha az alanda kullanıldığı belirtilen ürünlerin başlıca kullanım alanları bıçak yapımı ve cıvata, somun üretimidir. Paslanmaz saclar genel olarak bu tür malzemelerden üretilmekte ve bunlarda kullanım alanına bağlı olarak farklı özellikler göstermektedir.

Paslanmaz Sac Boyutları ve Kullanım Alanları

Karaca Paslanmaz çelik ürünleri ihtiyaca binaen farklı ölçülerde ve kalınlıklarda üretilebilmektedir. Söz konusu ürünlerin kalınlıkları 0,40 mm ile 60 mm arasında değişmektedir. Bunun dışındaki diğer ölçüleri ise 1000 mm x 2000 mm ile 2000 x 6000 mm uygun fiyatlı ve stoklu olarak  değişmektedir. Söz konusu ürün istenmesi halinde rulo halinde de üretilmektedir. Oldukça kullanışlı ve uzun ömürlü olan ürünler otomotiv, petrokimya, gemi imalatı gibi alanlarda sıklıkla kullanılırken günlük yaşamdaki ürünlerin belli bölgelerinde de yer almaktadır. Çamaşır makinesi tamburu başta olmak üzere mutfak gereçleri ve bıçak imalatından da yoğun olarak kullanılmaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00