• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Sosyal Devler

Sosyal Devler
Sosyal Devler

Dünya üzerinde iki milyar kişi enaz bir sosyal medya hesabına sahip. Başta moda ve merak duygusu ile başlayansosyal medya kullanıcılığı; zamanla müptela olmaya kadar gidebilmekte. İnsanlariçin sesini duyurmanın en kolay ve en hızlı aracısı olmayı üstlenen buplatformlarda yoğun bir gündem trafiği de söz konusu.

Dünya Kupası Twitter ve Facebook’un Oldu

Ajans Press’in 2014 yılı verilerinebakıldığında; yıl boyunca en fazla konuşulan paylaşım sitesi Twitter olarak raporlandı. Kullanıcısayısı ile dünyadaki liderliğini koruyan Facebookise;  sosyal medya gündeminde, yeriniTwitter’a kaptırmış gözüküyor.

2014’ün enlerini açıklayanTwitter; dünya genelinde “Dünya Kupası”, Türkiye’de ise 8 Temmuz’da oynanan“Almanya-Brezilya Karşılaşması”nın ilk sırada olduğunu belirtti. Facebook’dangelen yıllık istatistiklerde de Dünya Kupası ilk sıradayken; “Ebola virüsü” ve“Brezilya Seçimleri” popüler paylaşımlar arasında.

Paylaşım Yarışçıları

Yıl içerisinde Türkiye’de yayınyasağına uğrayan Twitter; bu dönemlerde daha fazla konuşulmuş, tweet vekullanıcı artışları ile dikkat çekmişti. Yine aynı şekilde yayına kapatılanvideo paylaşım sitesi Youtube sosyalmedya site sıralamasında yılın üçüncüsüydü.

Son yıllarda günlük hayatta edindiğipopülerliği; sosyal medya gündeminde biraz daha geriden izleyen Instagram da gündemde bolcakonuşulanlar arasında kaydedildi. Etiketleme özelliği ile ulaşılabilirliğibasitleştiren sistem; tanıtım ve reklam mecralarında da oldukça aktifkullanılmakta.

Yurt içi yurt dışı görüntülüarama, anlık mesajlaşma gibi uygulamaları ile özellikle ofis ortamında büyükbir ihtiyacı karşılayan Skype;paylaşım gündeminin beşinci sırasını tamamladı.


2014'ÜN EN ÇOK KONUŞULAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIM SİTELERİ

1

TWİTTER

2

FACEBOOK

3

YOUTUBE

4

INSTAGRAM

5

SKYPE

6

LINKEDIN

7

FOURSQUARE

8

SNAPCHAT

9

VINE

10

MSN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00