• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Facebook'ta profilinizi gizlemek zorlaştı

Facebook'ta profilinizi gizlemek zorlaştı
Facebook'ta profilinizi gizlemek zorlaştı

Cba'nın haberine göre;Facebook'un yaptığı son değişikliklerle birlikte beğenileriniz, durumbildirimleriniz, fotoğraflarınız ve yorumlarınız 'Graph Search'te arama yapanherkese gözükecek. Arkadaş listenizde olmayan kişiler de artık sizinpaylaşımlarınızı görebilir.

Budurumdan rahatsız olanların ise izlemesi gereken yol şu şekilde:

1. Profilinizin gizliliğinidüzenlemek için ilk yapmanız gereken 'Ayarlar' menüsünden 'Gizlilik' bölümünüseçmek. Kişisel mahremiyetinizi korumak için gereken tüm seçenekleri bu bölümdebulacaksınız.

2. 'İleride paylaşacağıngönderileri kimler görebilir?' başlığı altında paylaşımlarınızın hedefkitlesini belirleyin. Paylaşımlarınızı herkese açık yapabileceğiniz gibi sadecesizin belirleyeceğiniz kişilerin görmesini sağlayacak 'Özel' seçeneğini detercih edebilirsiniz.

3. 'Hareketler Dökümü'Facebook profilinizin kara kutusu gibidir. Bu bölüm altında, Facebook tarihinizboyunca etiketlendiğiniz tüm fotoğrafları, mesajları veya paylaşımlarıbulabilirsiniz. Eğer isterseniz 'Facebook Zaman Tüneli'nizde görünmesiniistemediğiniz paylaşımları tek tek kaldırabilirsiniz.

4. 'Zaman tünelindeki eskigönderilerin hedef kitlesini sınırla' seçeneğine onay vererek, herkese açıkpaylaştığınız tüm içerikleri bundan sonra sadece Facebook arkadaşlistenizdekilerin görmesini sağlayabilirsiniz. Bu işlemin geri dönüşüolmadığını da hatırlatalım.

5. 'Benimle kimler iletişimkurabilir?' bölümünden arkadaşlık isteklerini kısıtlayabilir veya kimlerinmesajlarının gelen kutunuza düşeceğini belirleyebilirsiniz.

6. 'Aramada beni kimlerbulabilir?' bölümünde Facebook'ta kayıtlı e-posta adresinizi veya telefonnumaranızı aratarak, kimlerin sizin profilinize erişebileceğini seçebilirsiniz.

7. Eğer zaman tünelindeyaptığınız paylaşımların internet aramalarında görünmesini istemiyorsanız'Diğer arama motorlarının zaman tüneline bağlantı vermesini istiyor musun?'seçeneğini 'Hayır' olarak işaretleyin.

Kaynak: haber7

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00