• BIST 10055.98
  • Altın 2420.658
  • Dolar 32.2925
  • Euro 34.7642
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 6 °C

SON 10 YILDA, YÜZDE 400 BÜYÜME...

SON 10 YILDA, YÜZDE 400 BÜYÜME...
SON 10 YILDA, YÜZDE 400 BÜYÜME...
Öztürk, ''Ülkemizin de gelişmesini artırdığı son on yıllık dönemde, sigorta sektörü yüzde 400 büyüme göstermiştir" dedi.
''Dünyada ve Türkiye'de Sigorta Sektörünün Durumu'' konulu panel Konya Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, panelde 2011 yılı içinde sigorta şirketlerinin mali tablolarına ilişkin çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Sigorta şirketlerinin mali tablolarını şeffaf hale getirmeye çalıştıklarını anlatan Genç, ''2015 yılına kadar politikamız, sigortacılık sektörünün büyümesini ön plana çıkaran çalışmaları yürütmek. Bununla ilgili tanıtım çalışmalarımız mevcut. Çalışmalarımız yayınlandı. Sigortacılıkta kullanılamayan potansiyelin kullanılması için bu tür programların yürütülmesi gerekiyor'' diye konuştu.
Genç, yaptıkları çalışmaların Hazine Müsteşarlığı'nın web sayfasından takip edilebileceğini ifade etti.
''Son 10 yılda, yüzde 400 büyüme''

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ise günümüzde sigortacılığın, ekonomik ve sosyal hayatta çok önemli bir yere sahip olduğunu, ülke ekonomisine katma değer kazandırdığını bildirdi.
Sigortacılığın, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde önemli bir gösterge olarak kabul edildiğini anımsatan Öztürk, ''Ülkemizin de gelişmesini artırdığı son on yıllık dönemde, sigorta sektörü yüzde 400 büyüme göstermiştir. 2010 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 8.9 oranında büyürken, sigorta sektörünün ortalamanın üzerinde, yüzde 13.6 oranında büyüme göstermesi sevindirici bir gelişmedir'' diye konuştu.
2007 yılında yürürlüğe giren 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu ile sektöre köklü düzenlemeler getirildiğini anımsatan Öztürk, daha sonra çıkarılan yönetmeliklerle sektörün yeniden yapılandırılmasının sağlandığını belirtti.
KTO'nun, Konya'da 500'e yakın sigorta acentesine hizmet verdiğini dile getiren Öztürk, sigorta acenteleriyle işbirliği içinde çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Daha sonra katılımcılara, sigorta acentelerinin sorunları, sigorta şirketlerinin geleceğe bakışı hakkında bilgiler verildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00