• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Selçuklu Sultanının Adı Karatay’da Yaşayacak Karatay’dan Tarihe Vefa

Selçuklu Sultanının Adı Karatay’da Yaşayacak Karatay’dan Tarihe Vefa
Farklı projelere imza atan Karatay Belediyesi bu kez tarihe karşı sorumluluğunu yerine getiriyor. Karatay’a kazandırılacak olan yeni mahallede Selçuklu Sultanının adı yaşayacak

İsim değişikliği Meclis’ten geçti

82 Mahallesiyle Türkiye'nin birçok ilinden daha büyük olan Karatay Belediyesi tarihe vefasını gösteriyor. Karatay Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararla Karatay'da iki mahallenin adı birleştirilerek değişti ve Sultan Mesut oldu.

 

‘Sultan Mesut’un ruhunu şad edeceğiz’

Belediye olarak farklı çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz diyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli: “Çalışmalarımız esnasında Konyamız'da yetişen kültür adamları ve işin erbaplarından fikir alıyoruz. Karatay’daki Doğanlar ve Kuzgunkavak Mahallerinin birleşmesi kararının ardından yeni isim verilmesi noktasında Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci’ye müracaatta bulunduk. O da bizlere ‘Sultan Mesut'un boynu bükük” dedi. Kendisinden ve Kültür Müdürlüğümüzden yardım aldık. Bu iki mahallenin isminin Sultan Mesut konulmasıyla ilgili fikir birliğine vardık. Belediye Meclisimiz de bu konuda kararını verdi. Doğanlar mahallemiz ve Kuzgunkavak mahallemiz 2019 kadar şimdiki haliyle devam edecek. Sonrasında iki mahallemiz birleşecek bu mahallenin ismi de Sultan Mesut Mahallesi olacak. İkinci Haçlı seferini büyük bir yüreklilikle püskürten büyüğümüzün de ruhunu şad etmiş olacağız.” Diye konuştu. Katkılarından dolayı Konya Kültür ve Turizm Derneği'ne, Seyit Küçükbezici'ye, Kültür İşleri Müdürlüğümüze ve emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Hançerli, Sultan Mesut Mahallesi’nin Karatay’a hayırlı olmasını diledi. 

 

‘Karatay Belediyesi güzel işler yapıyor’

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’yi makamında ziyaret eden Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve Gazeteci-Yazar Seyit Küçükbezirci ise Sultan Mesut’un tarihteki önemine değinerek; "Konya başkenti ve Konya'daki Oğuz aşiretleri İslam’ı Anadolu'ya taşıyan boylardır ve İslam’ın muhafızlarıdır. Anadolu Selçuklu Sultanı Mesut, 2. Haçlı Seferi'ni durduran komutan olarak tarihe geçen bir isim. Mezarı Alaeddin Tepesi'nde bulunuyor. Muhteşem bir sultandır. Çok cesurca söylüyorum Sultan Mesut'un karşıladığı Avrupa ordularını Osmanlı bile karşılamamıştır. Biz Sultan Mesut'un mahzun olduğunu hissediyorduk gönlümüzde. Başkanımız almış olduğu bu güzel kararla Karatay bölgesinin en büyük mahallesine adını vererek ruhunu şad etmiş oldu. Bu güzel adımları için Başkan Hançerli’ye ve Karatay Belediyesi’ne teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00