• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Selçuk Üniversitesi Fef ve Besyo Öğreniclerin den Formasyon Eylemi

Selçuk Üniversitesi Fef ve Besyo Öğreniclerin den Formasyon Eylemi
Konya Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinde okuyan öğrenciler formasyon eylemi yaptı.

Pedagojik Formasyon eğitimin 15 bin kontenjan ile sınırlandırılmasına tepki gösteren Selçuk Üniversitesi (S.Ü) Fen Edebiyat Fakültesinde ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinde okuyan yaklaşık 500 kişilik öğrenci grubu, S.Ü Rektörlük binası önünde formasyon eylemi yaptı. Rektörlük binası önünde slogan atan öğrenciler daha sonra bir basın açıklaması yaptı.

FEF öğrencileri adına basın açıklamasını okuyan Samet Sayem, “Yıllardır FEF öğrencileri başta olmak üzere bir çok fakültede alınan pedagojik formasyon eğitimin 15 bin kontenjan ile sınırlı kalarak biz öğrencilerin mağdur edilmesidir. Öğrencileri özel eğitim kurumlarına, özellikle de dershanelerin kölesi olmaya zorlamakta ve işsizliğe sürüklemektedir” dedi.

Sayem, Yıllardır Fen-Edebiyat fakültelerinde ki bu sorun çözülememektedir ve işin ürkütücü yanı ise her geçen yıl bataklığa biraz daha saplanmaktadır. Eğitim Öğretim ile adeta bir yapboz gibi oynanmakta ve her yıl sistem değişmektedir

 

Konuşmacı Samet Sayem, Bu doğrultuda Sayın YÖK Başkanı Yekta Saraç hocamızın açıklamalarında ki bir kaç husustan bahsetmek gerekirse; Kalite ve nitelikten yanayım diyen hocamıza sormak isteriz

Henüz geçen sene ek kontenjanlar ile birlikte 41,590 kişilik kontenjan verilirken bütün öğrencilerin kalitesi ve niteliği belirlendi  mi?

Peki, bu yıl neredeyse 3/1 kadar kontenjan verilirken bizim kalitemizi ve niteliğimizi belirleyen kimdi, neydi?

Uzun süredir Türk Eğitim Öğretimine bir nizam getirmeye çalışan YÖK bu uğurda bizleri yani edebiyat fakültesinde ki öğrencileri görmezden geliyor diyen öğrenciler açıklamadan sonra sessizce dağıldılar.

ZEKİ DURSUN-KONYA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00