• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Saatçioğlu Başbakan Binali Yıldırım'ın heyetinde

Saatçioğlu Başbakan Binali Yıldırım'ın heyetinde
Çift Kartal Dış Ticaret Müdürü ve DEİK Rusya İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, İş adamımız Cihangir Fikri Saatçioğlu'da davet edilmiş ve iş insanı delegasyon'u olarak heyetin içinde yer alacağını bildirildi.

T.C. Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ın, 19-24 Ağustos 2017 tarihleri arasında Singapur ve Vietnam’a resmi ziyaretleri kapsamında yapacağı ziyarete Çift Kartal Dış Ticaret Müdürü ve DEİK Rusya İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, İş adamımız Cihangir Fikri Saatçioğlu'da davet edilmiş ve iş insanı delegasyon'u olarak heyetin içinde yer alacağını bildirmiştir. Bu konu hakkında konuşan Saatçioğlu; Bu heyetin içinde yer almanın ve davet edilmesinin kendisi açısından bir onur olduğunu; sayın Başbakanımızın himayelerinde gerçekleştirilecek resmi ziyaretlerin yanında T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve DEİK organizasyonu ile Güneydoğu Asya ülkeleri Singapur ve Vietnam İş Forumları ve İkili İş Görüşmeleri de düzenlenecektir. Bu iki ülke hakkında bilgi veren Saatçioğlu;

Güneydoğu Asya bölgesinin finans ve ticaret merkezi olarak gösterilen Singapur, Asya-Pasifik bölgesinde kişi başına düşen ekonomik standartların en yüksek olduğu ülke konumunu sürdürmektedir. Singapur Devleti, 2016 yılında 5.2 Milyar Singapur Doları bütçe fazlası vermiş olup, GSYİH’nin %1.3’üne denk gelmektedir. Dışa açıklık açısından dünyadaki en liberal ülkeler arasında yer alan Singapur, yüksek gelir düzeyine sahip tüketicilerden oluşan dinamik iç pazarının yanı sıra, özellikle bölge ülkelerine ulaşabilmek açısından pek çok ülke tarafından bir merkez olarak kullanılmaktadır. Bu çerçevede, başta Güneydoğu Asya ülkeleri olmak üzere bölgeye yönelik ihracatımızın geliştirilebilmesi için Singapur’un lojistik imkanları ile güçlü ekonomik ve ticari bağları ülkemiz açısından önemli bir fırsat oluşturmaktadır.

2016 yılında yüzde 6,0’lık bir büyüme sergilemiş olan Vietnam, 176,8 milyar doları ihracat, 174,2 milyar doları ise ithalat olmak üzere toplam 351 milyar dolarlık bir dış ticaret gerçekleştirmiştir. Ülkenin 2017 yılında gerçekleşen Dünya Ticaret Örgütü üyeliği de küresel ekonomiyle entegrasyonunu tamamlayan önemli bir adım olmuştur. Diğer yandan dış ticaretin artmasında ve genel olarak Vietnam’ın ekonomik büyümesinde doğrudan yabancı yatırımın da önemli bir rol oynadığını söylemek mümkündür. Ülkedeki reformlar ve iyileşen yatırım ortamı sayesinde son dönemlerde Vietnam’a giriş yapan yabancı sermaye miktarı artmıştır. 2016 yılı itibariyle ülkedeki yabancı sermaye stoku 115,5 milyar dolar seviyesindedir. Günümüzde çok sayıda çok uluslu firma Vietnam’ı üretim üssü olarak tercih etmektedir. Türkiye ile Vietnam arasındaki ticaret hacmi ülkenin sunmuş olduğu fırsatlar göz önünde alındığında oldukça düşük kalmaktadır. Vietnam, özellikle altyapı, inşaat, turizm, ilaç ve gıda başta olmak üzere pek çok sektörde önemli fırsatlar sunmaktadır dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00