• BIST 10216.86
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 12 °C

Öğrencinin başarılı günü...

Öğrencinin başarılı günü...
Öğrencinin başarılı günü...

İdeâlinizi gerçekleştirmek için, plânlı ve programlı çalışmanız gerekir.

Plân, her insanın yapması gereken zorunlu bir iştir. O halde plânlı bir öğrencinin gün boyunca neler yapması gerektiğine göz atalım.

       Sabahleyin yataktan kalktıktan sonra yüzünüzü yıkayın, dişlerinizi fırçalayın ve mutlaka okula gitmeden önce kahvaltınızı yapın. Özellikle sabah kahvaltısı kemik yapısının ve zihinsel yeteneğin gelişmesinde önemli bir etmendir. Okula aç karınla gitmeniz beyninizin rahat muhakeme etmesine engel olacaktır. Kahvaltı etmediğiniz taktirde bakın başınıza neler gelecek;

            - Açlık nedeniyle mide bulantısı olacak,

            - Dikkat bozulması ve dağılması ortaya çıkacak,

            - Anlama ve yorumlama güçlüğü meydana gelecek,

            - Dersi dinleme, konuyu anlama zorlaşacak,

            - Baş ağrısı, mide ağrısı gibi sorunlar olacak,

            - Diğer organik bozukluk ve sorunlar ortaya çıkacaktır.

       Bu sorunların yaşanmaması için kahvaltı etmeden evden çıkmamanız gerektiğini unutmayın.

       Okulda acıkmayayım diye de tıka basa yerseniz bu da üzerinizde bir ağırlık yapacak ve derslerde rahatsız olmanıza neden olacaktır.

             O halde ne kahvaltısız evden çıkın ne de fazla yiyin.

             Sabahleyin okula gelirken okul araç ve gereçlerini akşamdan hazırlamanız iyi olacaktır. Bu sayede sabahleyin acele etmeden rahat kahvaltı yapıp, okul için gerekli hiçbir eşyayı unutmayacaksınız. Şunu sakın unutmayın; rahat başlayan gün rahat devam edecek ve rahat bitecektir.

             Okula ne erken ne de geç gidin. Erken gitmeniz zaman kaybına, ayrıca kışın kötü hava şartlarında üşütüp hasta olmanıza sebep olacaktır. Geç gitmek hem okul idaresiyle sorun yaşamanıza  hem de dersi bölmenize neden olacaktır.

             Gelelim en önemli konulardan birine... Dersi derste öğrenin. Halâ dersi derste öğrenmesi gerektiğini bilmeyen öğrencilerimizin sayısı oldukça fazladır. Halbuki dinlemenin öğrenmede tartışılmaz bir rolü vardır. Verimli dinleme, başarıya giden yolda atacağınız en önemli adımlardan biridir. Dersi derste öğrenmeniz size çok kolaylıklar sağlayacaktır. Öğretmenin tahtaya yazdığı bir konuyu derste dinlemeden, bir fotokopi makinesi gibi deftere geçirip evde konuyu öğrenmeye çalışmak size pahalıya mâl olacaktır.

              Öğretmeniniz dersle ilgili konuşmaya başladığı andan itibaren kalemi bırakın, onu dikkatle dinleyin ve söylediği her şeyi anlamaya çalışın. Anlamadığınız taktirde bir kez daha anlatmasını isteyin. “Şunu da yazayım ondan sonra dinlerim” düşüncesi konuyu eksik öğrenmenize ve o derse evde daha fazla zaman ayırmanıza sebep olacaktır

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00