• BIST 10158.63
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Niğde Üniversitesine “Mükemmellik Ödülü”

Niğde Üniversitesine “Mükemmellik Ödülü”
Niğde Üniversitesine “Mükemmellik Ödülü”

Niğde Üniversitesi,Bologna Süreci’ne uyumlu olarak oluşturduğu akademik programları ve bununlailgili yaptığı çalışmalarıyla Avrupa Komisyonu tarafından verilen vemükemmellik ödülü olarak da adlandırılan “Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS)Etiketi” aldı.

Üniversitelerin ders,ders içerikleri ve ders kredileri ile çağdaş eğitim sistemlerinin öngördüğüöğrenci ve öğrenme merkezli eğitimin yapılandırılması ve AB düzeyinde tanınmasıanlamına gelen AKTS Etiketi Mükemmellik Ödülü, AB Erasmus programı kapsamındaAB yükseköğretim standartlarının öngördüğü uygulamaları en iyi şekilde yerinegetiren üniversitelere verilen en büyük ve en prestijli ödül olma özelliğitaşıyor.

Bologna Süreci’ninuygulanmasında çok önemli bir aşama olan Avrupa Kredi Transfer Sistemi, NiğdeÜniversitesi öğrencilerine olduğu kadar, Niğde Üniversitesi ile ilgili tümöğrencilere ve öğretim üyelerine bilgi sunuyor. Niğde Üniversitesi hangiderslerin okutulduğu, dersin işleniş şekli ve değerlendirmelerin nasılyapıldığı bilgileri Niğde Üniversitesi web sayfasında bulunan Bilgi Paketibölümü ile şeffaf bir şekilde sunuluyor.

Niğde Üniversitesi RektörüProf. Dr. Adnan Görür, Üniversitede özellikle son yıllarda yapılan titizçalışmaların neticesinin alınmasının sevindirici olduğunu ve çalışmalarınkarşılığının Avrupa Komisyonu tarafından ödüllendirilmesinin ise çok daha büyükbir sevinç yarattığını ifade etti. Niğde Üniversitesi geçtiğimiz yıldadiplomalarının şeffaflığı ve süreçlerindeki mükemmelliğini ifade eden DiplomaEki Etiketi Ödülü (DS Label) kazandığını hatırlatan Rektör Görür, “AvrupaKomisyonunda bağımsız uzmanlarca yapılan değerlendirmenin sonucunda Bolognasüreci çalışmalarını başarıyla tamamlayan ve uygulayan yüksek öğretim kurumlarınaverilen AKTS Etiketi, üniversitemizin uluslararası standartlarda kaliteli bireğitim sunmak için gösterdiği yoğun ve uzun süreli çabaların sonucudur. Üniversitemizdeverilen eğitimin kalitesini ve şeffaf bir şekilde tüm ilgililer ile paylaşıldığınıtescilleyen bu ödül, şu anda Türkiye’de sadece 31 üniversitede bulunuyor.Üniversitemizin öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile çıktığı bu yolda aldığı buönemli başarının çok daha büyük başarılarında önünü açacağına inanıyorum. Busüreçte üstün bir çalışma temposu gösteren ve emeği geçen tüm akademik ve idaripersonelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’den 26yükseköğretim kurumunun başvurduğu 2013 yılı “AKTS ETİKETİ” ödülüne layıkgörülen 15 Türk Üniversitesinden biri olan Niğde Üniversitesi, ECTS Etiketiödülünü Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından belirlenen bir tarihteİstanbul’da düzenlenecek törenle alacak.  

ECTS Etiketi Nedir?

Avrupa Kredi TransferSistemi (European Credit Transfer System Label), öğrencilerin yurtdışındaaldıkları ve başarılı oldukları ders kredilerinin, bir yüksek öğrenimkurumundan diğerine transfer edilmelerini sağlayan bir sistemdir. Sınav ve öğrencideğerlendirmeleri genellikle notlarla ifade edilir. Avrupa'da çok çeşitli notlandırmasistemleri bulunmaktadır. Öğrencilerin yurtdışındaki yükseköğretimkurumlarından almış oldukları notların kendi ülkelerindeki kurumlar tarafındankolaylıkla anlaşabilmesi amacıyla, E.C.T.S. notlandırma sistemi getirilmiştir.Etiket, bu sistemi uygulamaya yeterli olan üniversitelere verilmektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00