• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Küçük Bozcamahmut şenliklerinin 11. si yapıldı.

Küçük Bozcamahmut şenliklerinin 11. si yapıldı.
​Küçük Bozcamahmut şenliklerinin 11. Yılında da güzel sahneler yaşandı.

Konu ile ilgili ayrıntılı açıklama yapan Matematik Öğretmeni İbrahim TÜRKER şunları dile getirdi.

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü geleneksel hale gelen Küçük Bozcamahmut Hıdrellez Şenliklerimiz bu yıl 11. yaşına girdi. 11 yıldır düzenli olarak devam edegelen Şenliklerimizin asıl amacı; Sıla-i Rahim yaparak eş dost ve akrabaların birbiri ile kaynaşması, büyüklerimizi ziyaret ederek onların hal ve hatırlarının sorulması, mezarlık ziyaretlerinin yapılmasıdır. Elhamdülillah her yıl yaptığımız şenliklerimizde bir önceki yıla nazaran kişi sayısı gittikçe artmaktadır. Çünkü, hemen hemen her yıl yeni eniştelerimiz ve yeni gelinlerimizin sayısı giderek çoğalmaktadır.

Her yıl farklı etkinliklere imza atan köy halkı bu yılda Konya’dan ve Aksaray’dan gelen akrabaların bir araya gelmesiyle çeşitli faaliyetlerde bulundu.  Bu yıl mezarlık ziyareti ile başladığımız etkinliğimiz burada okunan hatmi şerif duasından sonra şenlik alanına gençler futbol maçı, orta yaşlılar voleybol maçı, orta yaş üstü abilerimizde çelik oyunu oynadılar. Oldukça hareketli geçen şenliklerimiz akşam geç saatlere kadar devam etti. 

Şenlik alanımızda bulunan ağaçlık bölgede kuruyan ağaçların yerine yenileri dikilirken, bütün ağaçların dipleri açılarak ağaçların nefes alması sağlandı. Bu  yıl ağaçlık bölge genişletilerek ağaç sayısını artırdık.

Böyle faaliyetlerin Eskil’in her yerinde olması oldukça güzel olacağına inanıyorum. Bu tür bir faaliyetin Büyük Bozcamahmut’ta “Akrabalar Buluşuyor” biçiminde yapıldığına bizzat şahit oldum. Çeşitli etkinliklerin orada yapıldığını görmek beni daha da sevindirdi. Bu sebeple etkinlikte koordinatörlük yapan Bilgisayar Öğretmeni Mustafa BOZDAĞ’ı yürekten kutluyorum.

Bu tür etkinliklerde, o çocukların gözlerindeki sevinci gördüğünüzde, yaşlıların ağızlarındaki duayı duydukça ne kadar anlamlı bir iş yaptığınızı daha iyi anlıyorsunuz.

Selam ve dua ile kalın, Sıla-i Rahim yapmayı asla unutmayın.

5-013.jpg4-012.jpg3-016.jpg1-016.jpg

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00