• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

KOP İdaresi’nden bölge illerine 74,2 milyon lira

KOP İdaresi’nden bölge illerine 74,2 milyon lira
KOP İdaresi’nden bölge illerine 74,2 milyon lira
KOP Bölge İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan Kalkınma Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi kapsamındaki illerde uygulanan küçük ölçekli sulama projeleri için 74,2 milyon liralık 2014 yılı ödeneğinin Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından onaylandığı belirtildi.

Bu ödeneğin, KOP Bölgesi'ndeki küçük ölçekli sulama sistemlerinin rehabilitasyonu ve yaygınlaştırılması amacıyla kullanılacağı ifade edilen açıklamada, ödeneğin, KOP İdaresi tarafından Aksaray, Karaman ve Niğde İl Özel İdareleri ile Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na aktarılacağı bildirildi.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, KOP KÖSİP kapsamında aktarılacak olan 74,2 milyon liralık ödenek ile özellikle sulama tesisi olmayan kırsal kesimin sulu tarıma kavuşacağını belirtti.

KOP Bölgesi'ne büyük önem veren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın, KÖSİP Programı kapsamındaki ödeneğin bölge illerine aktarılmasını onayladığını ifade eden Babaoğlu, şunları kaydetti:

"2011 yılında 50 milyon lira, 2012 yılında 63,4 milyon lira, 2013 yılında 75,3 milyon lira olan program bütçesi, 2014 yılında 74,2 milyon lira olarak onaylanmıştır. Böylece son 4 yıl içerisinde KOP illerine yaklaşık 263 milyon lira ödenek aktarılmıştır. 2014 yılı için aktarılacak olan bu ödenekle, özellikle sulama tesisi olmayan kırsal kesimin sulu tarıma kavuşması amacı ile sürdürülmekte olan küçük ölçekli sulama işleri programı kapsamında 68 yerleşim beldesi daha sulama sistemine kavuşacaktır. Bölge kalkınmasına önemli bir girdi sağlayacak yeni ödeneğin hayırlı olmasını diliyorum."

Konya ilinin yeni yasayla birlikte en küçük köyünden mahallesine kadar tamamının Büyükşehir Belediyesi sınırları olarak kabul edildiğini ifade eden Babaoğlu, daha önce İl Özel İdaresi eliyle yapılan bu kapsamdaki yatırımların bu yıldan itibaren Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya Valiliği ile ortaklaşa yürütüleceğini aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00