• BIST 10165.45
  • Altın 2468.905
  • Dolar 32.1943
  • Euro 35.068
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Karmek (Karatay Meslek Edindirme Kursları) Yıl Sonu Sergisi, Diploma Ve Ödül Töreni Gerçekleşti

Karmek (Karatay Meslek Edindirme Kursları) Yıl Sonu Sergisi, Diploma Ve Ödül Töreni Gerçekleşti
Karmek (Karatay Meslek Edindirme Kursları) Yıl Sonu Sergisi, Diploma Ve Ödül Töreni Gerçekleşti
Törende, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Ak Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Hasibe Özlem Çepni, Ak Parti Karatay İlçe başkanı Ömer Ünal, Ak Parti Karatay ve Meram İlçe Kadın Kolları Başkanları, Halk Eğitim Müdürü Osman Öz, Karatay Belediye Meclisi Üyeleri, Karmek Öğrenci ve öğreticileri hazır bulundu.
     Törende ilk olarak Karatay Belediye Meclisi Üyesi Hatice Sedef söz aldı. Sedef, Karmek tarafından yapılan hizmetlerin sadece dersler ile sınırlı olmadığını belirterek, sosyal anlamda gelişmeye katkı sağladığını dile getirdi. Sedef’in ardından Ak Parti Karatay İlçe Kadın Kolları Başkanı Münevver Yavaş söz aldı. Başkan Yavaş kursiyerlerin aldıkları eğitim sonucunda edindikleri beceriyi ömür boyu kullanmalarını kursiyerlerden rica ederek başarılarının devamını diledi. Ardından söz alan Ak Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Hasibe Özlem Çepni kadınların güçlü, bilinçli ve üretken olmalarının önemine dikkat çekti. Çepni’nin ardından Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli söz aldı. Başkan Hançerli, Karmek’ in yalnızca bir kurs olarak tanımlanmasının doğru olmadığını belirterek, Karmek’ in bir okul olduğunu dile getirdi. Karmek’ in Avrupa Birliği hibe programı projeleri kapsamında gerçekleştiğini vurgulayan  Başkan Hançerli Kuaförlük, Fitness, Kırkyama, Mefruşat, Hazır Giyim- Takı Tasarım, Yemek, El ve Makine Nakışı derslerinin verildiği Karmek kurslarının sadece Büyük Kum Köprü Caddesi üzerinde bulunan Merkez Karmek binasında değil Çatalhöyük, Karkent, Karşehir ve Zemburi’ de bulunan Karmek binalarında devam ettiğini belirtti. Başkan Hançerli yapmış oldukları çalışmalardan dolayı Karmek öğretici ve öğrencilerini tebrik etti. Başkan Hançerli’nin ardından söz alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Konya’nın 7-8 yıl öncesine göre ihtiyaçlarının çok farklı olduğunu dile getirerek son yıllarda Hanımlar Lokali gibi sosyal ihtiyaçların ortaya çıktığını belirtti. Başkan Akyürek Konya’da hizmet veren Meslek Edindirme Kursları içerisinde sosyal faaliyetlere en çok önem veren kursun Karatay Meslek Edindirme Kursları olduğunu vurguladı.
  Protokol konuşmalarının ardından başarılı kursiyerlere ödülleri takdim edildi. Ödül takdiminin bitiminde sergi kurdelesi kesilerek açılış gerçekleştirildi. Sergilenen eserler protokolden ve katılımcılardan büyük beğeni topladı. Yoğun programı nedeniyle programa gecikmeli olarak katılan Karatay Kaymakamı Mustafa Altuntaş el emeği eserleri yapan kursiyerleri tebrik etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00