• BIST 10169.53
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C

Karatay'a eğitim kampüsü

Karatay'a eğitim kampüsü
Karatay'a eğitim kampüsü

Eğitim sisteminde yapılan köklü değişikliklerle birlikte illerde kurulması planlanan eğitim kampüslerinin yerlerinin belirlenmesi süreci de devam ediyor.

Konya'nın Karatay ilçesine kurulması planlanan eğitim kampüsünün ise mülkiyeti TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nde olan Çatalhüyük Mahallesi’ndeki araziye kurulması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmeler sonucunda Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca satış yöntemi ile özelleştirilmesine karar verilmiş olan söz konusu arazinin 100 bin metrekarelik bölümünün, Karatay İlçesi Eğitim Kampüsü inşası için tahsis edilmesi konusunda mutabakaat varıldığını belirtti.

Türkmenoğlu, Karatay Eğitim Kampüsünde, Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi, spor salonu, çok amaçlı salonlar, laboratuvarlar ve kütüphanelerin inşa edilerek Konya’nın hizmetine sunulacağını ifade etti.

Türkmenoğlu şunları kaydetti:

“İktidara geldiğinden bu yana sayısız hizmete imza atan hükümetimiz, en çok önem verdiğimiz hususlardan biri olan eğitim konusunda da tarihe geçecek adımlar atmaya devam etmektedir. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasının ardından, içerisinde aynı öğretim seviyesindeki farklı türden okul ve bölümleri barındıran; güvenli, daha modern ve donanımlı sınıfları, açık-kapalı spor kompleksleri, salonları, kütüphaneleri bulunan, kapasitesi yüksek yerleşke modelleri oluşturmak amacıyla eğitim kampüsleri projelerini de hayata geçirmeye başlamıştır. Bu maksatla, Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek ile yaptığımız değerlendirmelerin ardından TEDAŞ arazisinin 100 bin metrekarelik kısmının Karatay Eğitim Kampüsü için tahsis edilmesi konusunda uzlaşmaya varılmış ve söz alınmıştır. Arazinin tahsisi konusunda çalışmalar en kısa zamanda tamamlanacak ve kampüsün inşa aşamasına geçilecektir. Konya’mız için hayırlı olsun.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00