• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

İyi ki varsın Eskil Gönülbağı Derneği! Suriye'ye bir tır dolusu un gönderildi

İyi ki varsın Eskil Gönülbağı Derneği! Suriye'ye bir tır dolusu un gönderildi
Eskil'den Suriye halkına gönderilmek üzere yola çıkarılan TIR için tören düzenlendi. Son dönemde yardımları ile dikkat çeken Eskil Gönülbağı Derneği öncülüğünde ve Eskil Belediyesi'nin de desteğiyle Suriye'ye bir tır dolusu un gönderilirdi.

Yine dernek önümüzdeki günlerde 3 tır dolusu un göndermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Eskil Belediyesi önünde düzenlenen törene; Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY, Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder ÖZKAN, Eskil Gönülbağı Derneği Başkanı Veli Uzun, belediye bürokratları ve vakıf üyeleri ve Vatandaşlar katıldı.
Eskil Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY, ‘’ Biz Müslümanlar olarak yeryüzündeki mazlumların yanında olmaya inanan insanlarız. Şarktaki müminin ayağına diken battığında, garptaki müminin içinin sızlamasına inanan insanlarız. Çevremizdeki Müslümanlara yapılan zulümleri hepimiz görüyoruz. Bunun en bariz örneği Suriye’deki kardeşlerimiz, acımasız işkencelere maruz kalıyorlar. Bizler onların bu zor günlerinde yanındayız olmaya da devam edeceğiz. Bu zor günlerinde en kötü şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Dünyaya bir kez daha birlik ve beraberliğimizi göstermeliyiz. Böyle anlamlı kampanyaya öncü olan İHH Başkanı Sayın Önder ÖZKAN’a, Gönül Bağı Derneği Başkanı Hacı Veli UZUN’a dernek yetkililerine ve yardımlarını esirgemeyen eskilli kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum Eskil Belediyesi ve sahsım olarak bu kampanyaların destekçisiyiz.’’ Diyerek sözlerine son verdi ardından İHH Başkanı Önder ÖZKAN tarafından Belediye Başkanı Niyazi ALÇAY ve Gönülbağı Derneği başkanı Hacı Veli UZUN’a desteklerinden dolayı günün anısına plaket takdim etti.

 Daha sonra Dualar edilerek yerine ulaştırılmak üzere yardımlar yola çıktı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00