• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

İslami facebook'un yayın tarihi

İslami facebook'un yayın tarihi
İslami facebook'un yayın tarihi
İslam ülkeleri için kurulması planlanan sosyal ağ Salamworld'ün Birinci Küresel Zirvesi, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Dünyada İslam kültür ve mirasını tanıtmak amacıyla tasarlanmış bir iletişim platformu olarak hizmet verecek olan ve Temmuz ayında faaliyete geçirilmesi planlanan Salamworld'ün zirvesi Fatih Camisi İmamı Osman Şahin'in Kur'an tilavetiyle açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunduğu zirveye, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Prof. Nevat Yalçıntaş, müzisyen Ahmet Özhan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Malezya eski Devlet Başkanı Mahathir Muhammet zirveye bir video mesajla katılırken, Libya'da kurulan Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdul Jalil de telefonla bağlandı.

30 ülkeden katılımcının yer aldığı zirvede, İslam dünyasında, Müslümanların yararına ileri bilgi teknolojilerinin uygulanması konusunda fikir ve görüş alışverişinde bulunuldu.

''Salamworld internet camisi değil''

İstanbul merkezli olması planlanan sosyal paylaşım sitesi Salamworld Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahid Niyazov, salamworld.com'un uluslararası bir proje olduğunun altını çizerek, sitenin amacının tüm dünyada Müslümanlar arasında iletişimi sağlamak olduğunu söyledi.

Abdülvahid Niyazov, geçen yıl yola çıkan projenin Ramazan ayında yayına geçmesini planladıklarını kaydetti.

Niyazov, zirvenin amaçlarından birinin İslam dünyasının önde gelen kişilerinin Salamworld hakkındaki sorularını yanıtlamak'' olduğunu kaydederek, 'Salamworld bir internet camisi değil ama bir internet mekanıdır. Herkese açıktır. İslam ümmeti ile dünyanın geri kalanı arasında bir köprüdür'' dedi.

Bazı insanların Müslümanların böyle bir teknoloji projesini başaramayacağını söylediklerini belirten Niyazov ''Bizim ekibimiz bunun böyle olmadığını gösterecek'' şeklinde konuştu.

Televizyoncu Rizvan Khanda da zirvede Salamworld ile ilgili bir sunum yaptı.

Rizvan Khan ''Salamworld her ne kadar Müslümanlar için özel bir içerik sunuyorsa da; dışlayıcı değil, içerici bir projedir; İslam ile diğer inançlar arasında bir köprüdür. İnançlar arasın diyalog için ortak çalışmalara platform olabilir'' diye konuştu.

Rakip cemaatler aynı zirvede

Zirvede Endonezya'nın birbirine rakip iki cemaatinin lideri, 60 milyon mensubu olan Nahdlatul Ulema cemaati lideri Said Akil Siraj ile 40 milyon mensubu olan Muhammediye cemaati lideri Sirajeddin Şemsettin'i bir araya getirdi.

Sami Yusuf'tan çok dilli konser

Zirve, Time dergisinin ''İslam dünyasının en büyük rock yıldızı'' olarak nitelediği Sami Yusuf'un verdiği konserle sona erdi.

Konserde beş şarkı söyleyen Sami Yusuf, salonda kaç Azeri olduğunu sordu ve Azerilerin ellerini kaldırmasını istedi.

Kendisinin de Azeri olduğunu hatırlatan Yusuf ''Kime ait bilmiyorum ama çok güzel bir Azeri eseri'' diye takdim ettiği ''Bu güzellik sana da kalmaz'' şarkısını söyledi.

Şarkının ardından salona dönerek ''Durmamı istiyorsanız durayım, yorucu bir gün geçirdiniz'' diyen Yusuf, salondan gelen ''devam et'' isteği üzerine bu defa Arapça bir şarkı seslendirdi.

Yusuf, şarkının ikinci yarısını da Türkçe olarak icra etti.

Konserini yeni eseri olan ve Afrika için bestelediği final şarkısıyla bitiren Yusuf, iyi bir konuşmacı olmadığını ifade ederek, ''Ben müzisyenim. Kendi alanım müzik, insanları bir araya getirmek konusunda güçlü bir araç. Ben de müziğimle insanları bir araya getirmeye çalışıyorum'' şeklinde konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00