• BIST 10259.69
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

İptal edilen K belgeleri yeniden düzenleniyor.

İptal edilen K belgeleri yeniden düzenleniyor.
İptal edilen K belgeleri yeniden düzenleniyor.

K belgesi ile ilgili Konya Ticret Odası yenibir yazı düzenledi işte o yazı:

Sayın Üyemiz;

Odamız tarafından yapılan yoğun girişimler neticesinde K belgesi yenilemesini (vizesini) herhangi bir nedenle yaptıramayan yahut iptal edilmiş bir K belgesine sahip vatandaş ve üyelerimizin K belgelerini yeniden alabilmeleri için aşağıdaki düzenlemelerin yapılması sağlanmıştır. Bu şartları taşıyan vatandaşlarımızın uygulamadan yararlanabilmek için Odamıza müracaat etmeleri rica olunur.

ÜCRETLİ BELGE YENİLEME KAPSAMINA GİRENLER İÇİN UYGULAMA

K belgesi üzerinde yazan geçerlilik tarihinin bitiminden itibaren 270 güne kadar müracaat edenlerin K belgeleri  %5 ücreti karşılığında, 540 güne kadar müracaat edenlerin ise %25 ücreti karşılığında K belgeleri tekrar 5 yıllığına yenilenecektir.

Bu sürelerde yenileme yapan muafiyetli K belgelerinde özellikle K1 ve K3 belgelerinde MUAFİYETLER DEVAM edecektir. (Yenilemeye geldiğinde en az 1 birim araç aranacak, yenilemeden sonra ise Tonaj muafiyeti devam ederken 1 birim araç bulundurmaya devam edecektir.)

Bu işlemler için Ücretli yenilemede istenen evraklar istenecektir.

Not: Vergi numarası, unvan değişikliği, Belge değişimi yapanlar, devir yoluyla belge devir alanların yenilemeleri yapılmayacak olup bunlardan müracaat edenlerin dosyaları Bölge Müdürlüğü’ne gönderilecek ve yapılacak inceleme neticesinde karar verilecektir.

YENİLEME SÜRESİ OLARAK VERİLEN 270 VE 540 GÜNÜ GEÇİRENLER İLE HER HANGİ BİR NEDENLE İPTAL EDİLEN BELGELER İÇİN UYGULAMA

23 Mayıs 2013 Tarihinden önce 540 günlük yenileme süresi dolduğu için iptal durumuna gelen yahut da her hangi bir nedenden dolayı İPTAL EDİLEN K belgeleri Geçici 10. Madde kapsamında %25 ücreti karşılığında YENİDEN DÜZENLENEBİLECEKTİR.

Bu uygulama ile CANLANDIRILAN K belgelerinde var ise MUAFİYETLER ORTADAN KALKMAKTADIR. Bu nedenle bu tarih itibariyle asgari kapasite için verilen 540 gün sürenin iyi takibi yapılmalıdır.

Bu işlemler için YENİ BELGE BAŞVURU EVRAKLARI istenecektir.

Not: Vergi numarası, unvan değişikliği, Belge değişimi yapanlar, devir yoluyla belge devir alanların yenilemeleri yapılmayacak olup bunlardan müracaat edenlerin dosyaları Bölge Müdürlüğü’ne gönderilecek ve yapılacak inceleme neticesinde karar verilecektir.

 

İPTAL EDİLMEMİŞ ANCAK ASGARİ KAPASİTEYİ TAMAMLAYAMAMIŞ BELGELERİN DURUMU

23 Mayıs 2013 itibariyle asgari kapasite tamamlama süresi 90 günden 540 güne çıkarılmıştır. Ancak bu  540 günlük toplam süre, K belgesinin 5 yıllık geçerlilik süresinde BİR KEZ KULLANILABİLECEKTİR.

Buna göre;

23 Mayıs 2013 Tarihinden önce asgari kapasiteden düşmüş GERÇEK KİŞİ (Şahıs) K1 belgeleri için verilen 90 günlük kapasite tamamlama süresi dolmamış ise,  bu süreler 540 güne uzatılacak şekilde hesaplanacaktır. 540 gün içinde dahi asgari kapasiteyi tamamlamayacak belgeler ise bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde TAMAMEN İPTAL EDİLECEKTİR.

23 Mayıs 2013 Tarihinden önce asgari kapasiteden düşmüş GERÇEK KİŞİ (Şahıs) K1 belgeleri için verilen 90 günlük kapasite tamamlama süresi dolmuş ancak HENÜZ İPTAL EDİLMEMİŞSE toplam kapasite hesabı yine 540 gün olarak hesaplanacaktır. 540 içinde dahi asgari kapasiteyi tamamlamayacak belgeler ise bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde TAMAMEN İPTAL EDİLECEKTİR.

Not: Belgeleri iptal edildiği için yeni K belgesi alanlara ücret iadesi yapılmayacağı Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı yetkililerince ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla.

KONYA TİCARET  ODASI BAŞKANLIĞI

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00