• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İkinci Öğretim Dönemine Planlı Başlayın

İkinci Öğretim Dönemine Planlı Başlayın
​​​​​​​Yeni bir eğitim ve öğretim döneminin başlayacak olması aynı zamanda milyonlarca öğrenci için yeni bir sınav döneminin başlaması anlamına geliyor.

8. ve 12. sınıf öğrencilerini TEOG, YGS ve LYS’nin beklediğini belirten Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Gonca Uluçay ikinci dönemin daha verimli geçmesi için tavsiyelerde bulundu. Her öğrencinin eksikliklerini analiz etmesi gerektiğini belirten Uluçay, planlı bir çalışma stratejisi ile ikinci döneme başlanmasının önemli olduğunu söyledi.

Okul hayatında yapılan tercihler meslek hayatının başarısını da etkiliyor. 8. ve 12. sınıf öğrencilerini ikinci dönemde zorlu sınavlar beklerken aynı zamanda tercihlerde önemli konumda.

İkinci dönem ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunan Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Gonca Uluçay, öğrencilerin ikinci döneme hazırlanırken birinci dönem konularının da üstünden geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Uluçay sözlerine şöyle devam etti: ‘’Birinci döneme ait konu eksiklerimiz var ise öncelikle öğrencilerin hedefi bu eksiklikleri tamamlamak olmalı. Daha sonra sık sık konu tekrarı yaparak farklı kaynaklardan soru çözülmeliler. Özellikle geçmiş konulardan çok fazla yanlışı çıkan öğrenciler genel tekrara ağırlık vermeli. Bu nedenle sınava girecek öğrenciler, takıldıkları konularla ilgili geçmiş yılların bilgilerini de gözden geçirmeli.’’

Testleri Sınavdaymış Gibi Çözün

TEOG sınavında öğrencilerin zaman ile ilgili herhangi bir sıkıntısı olmadığını belirten Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Gonca Uluçay, YGS ve LYS için zaman problemi olduğunu söyledi. Uluçay,‘’Öğrenciler sınavda soruları daha hızlı çözmesi için sık sık sınav denemeleri yapmalılar. Özellikle sınava son iki hafta kala, sınav saatinde başlayarak üç günde bir sınav denemesi çözmeliler. Böylelikle sınava daha konsantre bir şekilde girmiş olurlar’’ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00