• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

İHH Kardesce Paylastı Aksaray’da Dua Aldı

İHH Kardesce Paylastı  Aksaray’da  Dua Aldı
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) gezici aşevi Aksaray'da Yavuz Sultan Selim Mahallesinde 3000 kişiye Kapalı Pazar Yerinde İftar verdi.

İHH Aksaray Şubesi Başkanı Önder Özkan  şunları söyledi. “İHH Gezici Aşevi TIR’ı ile ilimizde ilk kez halkımıza iftar vermiş olduk.Bu TIR her yıl Ramazan ayında iftar vermek için şehir şehir gezen TIR önceden belirlenen illerde iftar vermektedir. Bu yıl da iftar vermek için şehrimize gelen TIR sayesinde hemşehrilerimize Ramazan ayının bereketinden farklı bir şekilde istifade etmelerini sağladık. İftar etkinliği kapsamında Aksaray’da  yetimlerimizle, halkımızla buluştuk. Aracımızın gidemediği yere gönüllülerimiz gidiyor ve aynı uygulamayı gittikleri yerde devam ettiriyor. Bu vesileyle Ramazanın bereketine vatandaşlarımızı yapacağı yardımlarla ortak olmaya davet ediyorum. Bu akşam iftarda beni bir şey çok duygulandırdı görevli arkadaşımız yaşlı bir amcaya yemek veriyor.Yaşlı amca şunları söylüyor “Doldur oğlum. Epeydir gursagimdan et inmiyordu" demis. Bu söz bütün yorgunluğumuzu üzerimizden atmamıza sebep oldu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Aksaray’da,Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunarak, yetim iftarları düzenleniyor, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılarak, bayramlık giysiler hediye ediliyor, kumanyalar dağıtılıyor, iftar sofraları kuruluyor, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunuluyor. Aksaray’da yaklaşık 3000 kişiye iftar vererek kardeşliğimizi bir kez daha gündeme getirdik.

 Geçtiğimiz hafta Dünya Yetimler günü dolayısıyla Aksaray Valimiz Sayın Şeref Ataklı ve Belediye Başkanımız Yetimler için yemek verdiler. Aksaray Valiliği Orhan Ağaçlı’da yetimleri sevindirirken Aksaray Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı Zinciriye Medresesinde 2. İftar yemeği verdi.

20 yılı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH, bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedefliyor. Ramazan’da beş kıtaya uzun yolculuklar yapan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalıyor, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyor.

Bu yıl ‘Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan’ sloganı ile çalışmalarını yürüten İHH, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştırıyor” dedi. haberfark.net

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00