• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkı Açıkalıın, 4+4+4’le Katledilen Eğitimi Düzelteceğiz

Hakkı Açıkalıın, 4+4+4’le Katledilen Eğitimi Düzelteceğiz
CHP Aksaray Milletvekili Adayı Hakkı Açıkalın'ın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle...

AKP, 13 yıllık iktidarı sonucu eğitimi katletmiş, PİSA ölçümlerine göre OECD ülkelerinde matematik, fen ve okuduğunu anlama kabiliyeti alanlarında sonuncu sıraya yerleştirmiştir. Veliler çocuklarının evlerine en uzak okullara yerleştirilmesinden mutsuzdur. 4+4+4 sistemi, ilk 4 yıllık eğitimden sonra kızların okumasına engel bir sistemin altyapısını oluşturmuştur.

Her gelen milli eğitim bakanı sil yeni baştan yaparak milli eğitimi milli olmaktan çıkarmış sil baştan, yeniden haline dönüştürmüştür.

Bu bilimsel altyapıdan yoksun, bakanlar kurulunda bile tartışılmadan, eğitimden anlamayan, milletvekillerin önerisi ile, ideolojik amaçlarla getirilen, milli olmayan sistemi değiştireceğiz. CHP iktidarında bir yıllık okul öncesi eğitim 6 yaşında başlayacak ve zorunlu olacaktır. Okul öncesi eğitimden sonra 8 yıllık temel eğitim zorunlu olacaktır. Temel eğitimi bitiren öğrencilerimiz 4 yıllık orta öğretim ya da meslek eğitimine gideceklerdir. Öğrencilerimizin mesleki eğitim veya akademik tercihlerini velileri ve  rehber öğretmenleri birlikte yapacaklardır. Bu el yordamı ile yapılan eğitim sistemi değiştirilecektir. Bu şekilde belirlenen mesleki veya akademik orta öğrenim ile birlikte 13 yıl süreli, tam gün, ücretsiz zorunlu eğitim hayata geçmiş olacaktır.

“Evimize En yakın okul en iyi okuldur” ilkesi doğrultusunda taşımalı eğitimi asgari düzeye indireceğiz. Tam gün eğitim çerçevesinde tüm öğrencilere ve öğretmenlere sıcak öğle yemeği vereceğiz. Bu harcamalarımızın hepsi bize kalkınma olarak geri dönecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00