• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Hacı Hasanbaşı Kuran Kursu'nun Temeli Dualarla Atıldı

Hacı Hasanbaşı Kuran Kursu'nun Temeli Dualarla Atıldı
Hacı Hasanbaşı Kuran Kursu'nun Temeli Dualarla Atıldı

        Karatay Belediyesi, Karatay İlçe Müftülüğü, Türk Anadolu Vakfı ve hayırseverlerin işbirliği ile yapımına başlanan Hacı Hasanbaşı Kuran Kursu'nun temel atma törenine Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar; Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkan vekili Faruk Ulular, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Türk Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yayla, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun, Konya Muhtarlar Derneği Başkan vekili Hasan Özoğlu, Muhtarlar, Meclis Üyeleri hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.

 

        Aziziye Cami müezzini İsmail Halıcı'nın gerçekleştirdiği Kuran tilaveti ile başlayan programda ilk olarak Türk Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yayla söz aldı. Türk Anadolu Vakfı'nın pek çok Kuran kursu ve cami yapımında katkıları olduğunu dile getiren Yayla, Hacı Hasanbaşı Kur'an Kursu'nun 1600 m2 arsada 475 m2 alana oturduğunu; bodrum kat dahil 5 katlı olarak inşa edileceğini belirtti. İçerisinde sınıflar, toplantı salonları, idari bölümler yer alacak kursun hayırlara vesile olmasını dileyerek; Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli' ye ve hayırseverlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

       

        Yayla'nın ardından söz alan Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk Hacı Hasanbaşı Kuran Kursu'nun Konya'nın ilk hafız yetiştiren kurslarından biri olduğunu hatırlatarak mevcut binanın talebe cevap veremediğini söyledi. Arslantürk, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin yapılan her Kuran kursunun cevre düzenlemesini yaptığını ve 1 katının betonunu döktüğünü belirterek kendisine teşekkür etti. Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarınında çok büyük olduğunu belirten Arslantürk, temeli atılan Kuran kursunun gelecek nesillerin iman dolu yetişmesinin devamı için önemli olduğunu vurguladı.

 

        Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli hayırlı bir Cuma gününde hayırlı bir amaç için bir araya gelindiğini söyleyerek;Beşağıl, Obruk Akörenkışla, İstiklal Mahallelerinde imece ile, el ele vererek Kuran kursları yapıldığını belirtti. Başkan Hançerli, aynı birlikteliğin Hacı Hasanbaşı Kuran kursunda da gerçekleşeceğini söyledi. Belediye olarak 19 sağlık ocağı, 24 okul yaparak teslim ettiklerini dile getiren Başkan Hançerli " Duamız Belediye olarak bize mimari olarak özel bir camiyi Karatayımıza kazandırmamız içindi. Çok şükür ki Feritpaşa okulunun hemen yanında tamamen Belediyemiz öz kaynaklarını kullanarak; farklı mimarisiyle avizesiz aydınlanan, altında morgu gasılhanesi bulunan Çelebi Cami'yi yapmak nasip oldu."dedi.

 

        Başkan Hançerli yeni bir Kuran kursu müjdesi verdi

       

        Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Hacı Hasanbaşı Kuran kursu temel atma töreninde yaptığı konuşmada yeni bir Kuran kursunun daha müjdesini verdi. Başkan Hançerli, Çelebi Cami'de olduğu gibi yine farklı bir mimari ile yapılması planlanan yeni Kuran kursunun gerçekleştirileceğini söyledi.

        Başkan Hançerli Cami, Kuran kursu gibi dini yapıların yapımında bir katını, çevre düzenlemesini ya da içinin tefrişatını yapmaları konusunda bizzat o dönem Başbakan olan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan talimat aldıklarını söyledi. Bu çalışmaların imkanlar oluşturulması ile ilgili olduğunu belirterek; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

 

        Konuşmaların ardından yapılan dualarla Hacı Hasanbaşı Kuran kursunun temeli atıldı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00