• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Hac kuraları çekildi!

Hac kuraları çekildi!
Hac kuraları çekildi!

Bir milyonu aşkın hacı adayının heyecanla beklediği hac kuraları çekildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda elektronik ortamda yapılan kura çekim törenine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.
Hacı adaylarının salonda ve ekranları başında heyecanla izlediği kura çekim töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, kurada ismi çıkmayan hacı adaylarının üzülmemesi gerektiğini söyleyerek, "Öyle hüzünler vardır ki onların hüznü, Allah katında sevinenlerin sevincinden daha sevimlidir." dedi.
"Gidebilmenin imkânını yakalamanın sevinci ile gidememenin yüreğinizde oluşturduğu hüzün arasında hiçbir fark yok. Hatta bazen gidememenin o hüznü, Allah katında gidebilmenin sevincinden daha değerlidir. Çok büyük bir zatın Kâbetullah'ta arkadaşlarına bir tavsiyesi olmuştur. Demiştir ki, 'Buraya kadar gelip özlememektense, hiç gelmeyip uzaklarda özlemle yaşamayı tercih ederim.' Ben, şimdiden bütün kardeşlerime özellikle şunu ifade etmek istiyorum: Cenâb-ı Hakkın, yıllarca kuralara girip de gidemeyen kardeşlerimizden bu görevin sorumluluğunu alacağından hiçbir endişeniz olmasın. Sevgili Peygamberimizin belirlediği bir ilkeye göre, 'Ameller, ancak niyetlere göredir. Herkese ancak niyet ettiğinin karşılığı vardır.' Burada mühim olan sizin niyetinizdir. Ve sizin yüreğinizde var olan o sevginin o hüznün hiçbir zaman eksik olmamasıdır."

MÜJDE BAŞKAN GÖRMEZ'DEN
Diyanet İşleri Başkanı olarak en çok zorlandığı konulardan birinin müracaat eden herkesi hacca götürememek olduğunu ve bunun hüznünü yaşadığını söyleyen Başkan Görmez, gittiği her şehirde hacı adaylarının önüne çıkıp ağlayarak kendisine sitem ettiğini ve kendisini de ağlattığını aktardı.
Birçok ülkenin sistemini incelediklerini ve katsayılı kura sisteminin en doğru ve en adil sistem olduğunu belirlediklerini kaydeden Başkan Görmez, 2007 yılında başlayan bu sistemin önümüzdeki yıl 7. yılını dolduracağını hatırlatarak, 7 yıl arka arkaya kuraya girip de ismi çıkmayan hacı adaylarının ondan sonraki yıl kuraya girmeksizin hacca götürüleceğini müjdeledi.

İŞTE KURA SONUÇLARI İÇİN ONLİNE ADRES
Hacı adayları, bugün saat 21:00'dan itibaren çekilişin sonuçlarını internetten de öğrenebilecek. Hacı adaylarının internetten çekiliş sonuçlarını saat 21:00'dan sonra öğrenebileceği adres ise şu:

Kura sonuçları için tıklayınız

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00