• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Gıyabi Cenaze Namazı kılındı

Gıyabi Cenaze Namazı kılındı
Gıyabi Cenaze Namazı kılındı

 Cemaatiİslami Hareketinin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla Bangladeş’in kukla hükümetitarafından idam edilmiştir. Bu idam Allah’a, Peygamberine ve ahiret gününeinanan her Müslüman’ın nezdinde bir şehadettir. Biz, Allah’a, Peygamberine veAhiret gününe inanan Müslümanlar olarak öncelikle Abdülkadir Molla’Nışehadetini tebrik ediyoruz. Yine biz inanıyoruz ki Efendimiz (sas), ŞehitAbdülkadir Molla’nın alnından öpecektir.  O’na ne mutlu ki, ŞehitAbdülkadir Molla, şehit Yasir ailesi ile, Bedir’in ve Uhud’un şehitleriylebirlikte olacaktır.

Bangladeş’inMüslüman halkı elbette bizim kardeşimizdir. Ancak Müslüman kardeşlerimizinyaşadığı Bangladeş’te Müslümanlara karşı terör estiren ve insanmüsveddelerinden oluşan kukla bir hükümet işbaşındadır. Allah’ın laneti buhükümetin mensuplarının üzerine olsun. Allahın laneti bu kararı alan sözdeyargı mensubu kasapların üzerine olsun. Allahın laneti bu infazı gerçekleştireninsanlıktan nasibini almamış cellâtların üzerine olsun. Allahın laneti buelçilik binasında oturup bizim bu tepkimizi Bangladeş’e iletmeyen korkalarınüzerine olsun.  Allah’ın laneti bu idam karşısında sessiz kalanlarınüzerine olsun. Allah’ın laneti bu hükümetin arkasında güçlere olsun. Allah’ınlaneti Bangaldeş’i karıştıran Hindistan’ın üzerine olsun. Allah’ın lanetiyeryüzündeki tüm zulümlerin arkasında yer alan ABD’nin, AB’nin ve İsrail’inüzerine olsun.

KuklaBangladeş Hükümetinin Cemaat-i İslami’nin önderlerine ve Müslüman halka karşıuyguladığı insanlık dışı tutumu şiddetle lanetliyoruz. Cemaat-i İslami’nin suçuMüslümanları emperyalizme karşı birlik içerisinde olmaya davet etmektir. Bu suçbütün Müslümanlar için bir onurdur. Emperyalizmin işbirlikçisi Avamiler,Cemaat-i İslami’nin İslam Birliği için olan gayretlerini savaş suçu olaraknitelendirmişlerdir. Öteden beri Hindistan’ın güdümünde olan bu işbirlikçiAvami hareketi göstermelik yargı süreci ile Cemaat-i İslami’nin Genel SekreteriAbdülkadir Molla’yı idam ederek Bangledeş’ten İslamı silip atacağınısanmaktadır. Bunun nasıl da boş bir hayal olduğunu en kısa süredeanlayacaklardır.  Ölümsüzleşen Şehit Abdülkadir Molla’nın maneviyatıkarşısında yerle bir olacaklar ve tepe taklak gideceklerdir. Cehennemin dibinegideceklerdir.

BangladeşHükümeti aynen İsrail’in Filistinli Müslümanlara uyguladığı zulmü kendi halkınakarşı uygulamaktadır. Bangladeş’in kukla Başbakanı Bayan Şeyh Hasina Vecid,insan kasabı Ariel Şaron’u aratmamaktadır.  İslam Dünyası için BangladeşHükümetini ikinci bir İsrail’dir. Hasina Vecid de hak ettiği üzere BayanŞaron’dur. Emperyalizmin taşeronu Bangladeş Hükümetini ve bu hükümetiniliştirilmiş Başbakanı Bayan Şaron’u en ağır biçimde kınıyor ve lanetliyoruz.Elbette bu lanet en kısa sürede onları bulacak ve kendi halklarının kanlarındaboğulacaklardır.

Cemaat-iİslami’nin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla’nın idam kararının hukuki değilsiyasi olduğu aşikârdır. Taşeron Bangladeş Hükümeti bu idamı ne kendi halkınane de İslam Dünyasına izah edebilecek durumda değildir. Bangladeş’teMüslümanlar sokaklardadır. Bu idam Dünyanın her yerinde Müslümanlar tarafındanprotesto edilmektedir. Bayan Şaron kendi halkının üzerine kolluk kuvvetlerinisalarak tepkileri bastırmaya çalışmaktadır. Olaylarda ölen ve yaralananinsanlarla ilgili basına sansür uygulanmaktadır. Arakan’da Budist yönetiminMüslümanlara yaptığını Bangladeş’te Bayan Şaron kendi halkına yapmaktadır.

 İşbirlikçiBangladeş Hükümeti’nin ve Bayan Şaron’un insanlık dışı uygulamalarına karşıinsan onuruna ve duyarlılığına sahip her kuruluş tepki göstermelidir. BangladeşHükümetine karşı en ağır yaptırımlar uygulanmalıdır. Cemaat-i İslami’ninyöneticilerine karşı işletilen süreç her hali ile temel insan hak veözgürlüklerinin hiçe sayılmasıdır. Bu durum bir insanlık suçudur ve BangladeşHükümetine karşı yaptırım uygulamak insanlığın gereğidir.

      Bangladeş’te bu infaz gerçekleşirkenTürkiye’nin etkisiz açıklamalar yapması kabul edilemez. Sayın Başbakan’a veSayın Dışişleri Bakanı’na düşen bundan sonraki süreçte Bangladeş Hükümetinekarşı daha net ve sert adımlar atarak ülkemizin ve halkımızın onurunuçiğnetmemelidirler. Bangladeş Elçisi sabahı beklemeden pervaneli bir kargouçağı ile derhal sınır dışı edilmelidir.  Her platformda BangladeşHükümetini yalnız bırakacak adımlar atılmalıdır.  Hiçbir zaman şiddetolaylarına karışmamış olan Cemaat-i İslami’nin lider kadrosu tüm İslamÜlkelerinde Müslümanlar tarafından yakından tanınmakta ve sevilmekte iken buinsanlara karşı yürütülen kıyıma en sert tepkiler gösterilmelidir.

 BizlerAnadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu idamı, mahkeme sürecini ve diğertutuklamaları şiddetle protesto ediyoruz.  Bayan Şaron’u ve Hükümetini enağır biçimde lanetliyoruz. Cemaat-i İslami’nin öncü kadrosu ve mensuplarıserbest bırakılmadığı müddetçe Bangladeş Hükümetini İkinci İsrail olaraknitelendirmeye devam edeceğiz. Bu Hükümetin bu şartlarda ülkeyi seçimleregötürmesin de göstermelik bir hamle olduğunu şimdiden tüm dünyaya ilanediyoruz.

 Öteyandan biz inanıyoruz ki Cemaat-i İslami’nin hiçbir mensubu inançları uğrunaçıktıkları bu yolda geri adım atmayacaklardır. Çünkü onlar İslam Birliği veİslam’ı yaşamak uğruna şehit olmayı en şerefli mükâfat olarak görmektedirler.Biz inanıyoruz ki Şehadet ölümsüzlüğe atılan ilk adımdır. Şehitlerimizecennetin kapıları açılırken Bangladeş Hükümetinin eli kanlı mensuplarındaelbette cehennemin kapıları açılacaktır.

Diğertaraftan Orta Afrika Cumhuriyetinde yaşanan bir işgal süreci var.  Buülkenin Müslümanlar tarafından yönetilmesini hazmedemeyen emperyalist güçlerönce çatışma ortamı tezgâhladılar ve akabinde de kendi askerlerini bu ülketopraklarına soktular. Elbette emperyalistlerin gayesi barışı tesis etmekdeğil, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin yer altı zenginliklerini ve insan gücünüsömürmektir. Bu ülkeye Fransa’nın müdahalesini de şiddetle protesto ediyoruz.

 Şimdibütün bu olayları gözden geçirdiğimizde tüm İslam Coğrafyasında bir yangınolduğunu görüyoruz. Arakan, Bangladeş, Afganistan, Pakistan, Irak, Suriye, Filistin,Mısır, Yemen, Lübnan, Suriye, Libya, Mali, Orta Afrika Cumhuriyeti ..İşgaller,darbeler, tutuklamalar,  yargısız infazlar, çatışmalar, akan kan vedökülen gözyaşı.  Sivil toplum kuruluşlarının protestoları, telinler,lanetler, kınamalar.. Netice değişmiyor. Yapılması gereken bir an evvelbirleşik bir savunma gücü olan İslam Birliği’nin kurulmasıdır.

 AnadoluGençlik Derneği mensupları olarak biz her platformda İslam Birliği çağrımızıyinelemeye devam edeceğiz. Bu uğurda yaptığımız mücahededen vazgeçmeyeceğiz.Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.

                                                                  İsrafil AKTÜRK

                                                        AnadoluGençlik Derneği

                                                                       Şube Başkanı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00