• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Gençliğin Gözünden Necip Fazıl

Gençliğin Gözünden Necip Fazıl
Okuma Grupları, “Vefatının 32’nci Yılında Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Etkinlikleri” kapsamında, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ), “Gençliğin Gözünden Necip Fazıl” konulu bir panel düzenledi.

Panelin ardından ise Ankara Başkent Tiyatrosu’nun “Kaldırımlar” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

 

- Üstat Türk Fikir Mücadelesine Damga Vurmuştur -

 

Panelin açılışında konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Necip Fazıl Kısakürek’in, 20’nci yüzyıl Türk fikir mücadelesine damga vurmuş ender şahsiyetlerden birisi olduğunu belirtti. Gerek yazdıkları, gerek konferansları ve konuşmaları, gerek şiirleri, piyesleri ve tiyatro eserleriyle Necip Fazıl’ın, bir neslin yetişmesinde, kültürel ve entellektüel kimliğinin şekillenmesinde belirleyici rol oynamış insanlardan birisi olduğunu kaydeden Acar, “Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Üniversite olarak, Valilik ve Belediye ile işbirliği halinde, Üstada olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebilmek amacıyla bu etkinlikleri düzenledik. Sayın Bakanımız Sami Güçlü’nün bu konudaki gayretleri çok önemli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Panelinde açılışında Vali Aydın Nezih Doğan da kısa bir konuşma yaptı. Konya’da böyle bir programı başlatırken küçük bir tereddüt yaşadıklarından bahseden Vali Doğan, “Biz, Osmanlı’nın son çocuklarıyla el ve göz teması kurduk. Bizden sonraki neslin bu şansının olmadığını biliyoruz. Osmanlı evlatlarına bu neslin sahip çıkıp çıkmayacağı konusunda küçük endişelerimiz vardı. Ama Konya’daki programda gördük ki; emanet ehline ulaşmıştır. Gençlerimiz gerçek anlamda Türkiye davasını sahiplenmiştir. Necip Fazıl’ı anıyoruz ve onun ideallerini, gelecek beklentilerini hatırlıyoruz. Gençlerimizin bu idealleri içselleştirdiklerini görüyoruz” dedi.

 

- Panelde Kimler Ne Konuştu? -

 

Yapılan kısa açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Paneli Bolu Okuma Grubu’ndan Hayrettin Özden isimli öğrenci yönetti.  Panelde Aksaray Okuma Grubu’ndan Hayrinas Eroğlu “Necip Fazıl’ın Karakter Analizleri,” Ayşe Karaman ise “Necip Fazıl’daki Ben Duygusu” konularını anlatırken, Bolu Okuma Grubu’ndan Mücahit Çelik “Necip Fazıl’ın Mücadelesi,” Kocaeli Okuma Grubu’ndan Cihat Baykara ise “Üstadın Gözünden Gençlik Tasavvuru” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Panelin ardından panelistler soruları yanıtladı. Etkinlik, 23’üncü Dönem AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin’in konuşması ve panelistlere hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

 

- Necip Fazıl’ın Çilesi Tiyatro Gösterisiyle Sahnelendi -

 

Anma etkinlikleri, Ankara Başkent Tiyatrosu’nun ASÜ Konferans Salonu’nda sahnelediği “Kaldırımlar” isimli tiyatro oyunuyla devam etti. Sanatçı Mehmet Tahir İkiler’in uyarladığı ve yönettiği oyun, büyük beğeni topladı. Oyunda, Necip Fazıl’ın fikir çilesi ve beyninin çıkmaz sokaklarında yol alırken karşılaştığı gerçekler öykü tadında anlatıldı.

 

Etkinliği, Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Vali Aydın Nezih Doğan, Vali Celal Aydoğdu, AK Parti Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, 23’üncü Dönem AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ve öğrenciler takip etti.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00