• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Eskil’e Hitap eden bir site

Mustafa BOZDAĞ

Önceki Yazılarımda da bahsettiğim gibi Bilişim Çağı olarak adlandırıldığıgünümüzde  Her şey bilişimle özdeşleşmiş durumda. Bilişimi kullanmanın ise bazı riskli, zor tarafları var  Bunlar;

·        Son teknolojiyi kullanacaksın,

·        Güncel olacaksın,

·        Güvenliğini sağlayacaksın, 

·        Görsel olacaksın

gibi artırabiliriz demiştik

 

Uzun Zamandır EskilKaymakamlığının sitesi yenilenmiyor sürekli bilişimle uğraşan ve takip edenbirisi olarak benim de canımı sıkıyordu.  Bu durumu bundan önceki kaymakam Sayın Fatih Okumuş’ailetmiştim güncelliğini yitirmiş bilgiler çok eskidolayısı ile bana göre eskimesinden dolayı yanlış bilgiye dönüşmüş durumda dedimSayın kaymakam da bunu kabul etmişti. Fakat bu konuşmadan belli bir süre geçtiktensonra değişiklik olmadığını için Eskil 'de Kamu Bilişimi Etkili kullanmıyordiye bir yazı yazdım. Bu yazıdaki asıl hedefim kaymakamlığın sitesi idi Çünküben Eskil Kaymakamlığının sitesinin Eskilin Dünya’ya açılan bir kapısı olarakgörüyordum. O kapının da güzel, güncel ve halkın ihtiyaçlarına cevap veren bir siteolması gerektiğini düşünüyordum.

 

Eskil'de kamukurumları Bilişim alanında Ne yapılmalı demiştik bunları bir kere dahahatırlatmada fayda var

1.Kaymakamlık Bünyesinde ve Eskil Belediyesi Bünyesinde Bilgi İşlem Müdürlüklerikurulmalı ve web tasarım ve programlama yapabilen elemanlar istihdam edilmeli

2.Kaymakamlığınsitesi kısa süre içerisinde değiştirilmeli daha güncel, daha güvenli, dahadinamik ve kolay yönetilebilen bir site kurulmalı Bu gerçekleşmiş durumda(AmaSürekli güncel tutulmalı)

3. sitesiolmayan ve olması gereken kamu kurumları hemen web sitelerini kurdurmalı

4.Eskilde Bilişimle ilgili devlet destekli kamu çalışanlarına eğitimler düzenlenmeli

5.Kaymakamlık ve Belediye’de Proje geliştirme birimi kurulmalı

 

Bir değerlendirme yapacak olursak YeniSitede 

Kaymakamlığın Yenisitesinde

 

  Yeni  yapısı hepsi güncel özellikle ve özellikle İlkdefa Mahalle Nüfusları hakkında bilgi sahibi oldum. Tabi Bu en çok siyasilerin işineyarayacak bu vesile ile Kaymakamlık siyasilere küçükte olsa bir katkı sağlamışdurumda, Okullar kontenjanlarının yazılması, tarım Hayvancılık adına

·        HAYVANCILIK BİLGİLERİ

·        ZİRAİ FAALİYETBİLGİLERİ

·        KOOPERATİF BİLGİLERİ

Yer alması sitedeki bazı yenilikler olaraksayabiliriz.

Tabi Tarım ve hayvancılıkla ilgili bilgiler için ben Eskil İlçeTarım Müdürlüğünün ve Eskil Ziraat Odası'nın web sayfaları olmasını websayfaları üzerinden hizmet vermelerini arzu ederdim.  Daha önceki bu konu ile ilgili yazımda da “Türkiye’de Tarımın Başkenti Eskil” amaEskil İlçe Tarım Müdürlüğünün bir sitesi bile yok oysaki çiftçileri birçokişlemini internet ortamından gerçekleştirse iyi olmaz mı bana göre fevkaladeolur demiştim.” Burada üzülerek belirtmeliyim İlçe tarım ve Ziraat odasınında bir sitesi halen yok ama Sayın kaymakam sağ olsun tarım ve hayvancılıkla ilgilibazı bilgelileri kaymakamlığın sitesine koymuş güzel olmuş En azından hiçyoktan iyidir:   

 

Kaymakamlığın sitesindeki bu yeniliklerden oldukçamutlu oldum diyebilirim. Eski siteyi açık olarak eleştirmiştim. Yeni siteninyapılması ile tebrik etmem gerektiğini düşündüm Site yenilendikten sonra SayınKaymakam Mustafa İlhan’ı aradım tebrik ettim. Görüşmemizden sadece bir kısmıaktarmak istiyorum. “Kaymakamlığın SitesiSadece Eskil’de Kurumlara Hitap eden bir site değil Eskilin Tamamına hükmedenbir site olacak” dedi.

Son Olarak Bir Not düşmek istiyorum EskilKaymakamlığının sitesi İçişleri Bakanlığı Bilgi işlemine “ÜCRETSİZ OLARAK”yaptırıldı. Bunu belirtmeden geçemeye cem Çünkü bir önceki yazımda yazıyıkendime kişisel menfaat sağlamam için yazdığımı söyleyen bir yorum vardı. Belkiyoruma cevap vermek pek doğru olmaz ama ben cevap verme ihtiyacı duydum. Demekki bazı hizmetler parasız da yapılabiliyormuş. Buradan Sitenin yenilenmesinde Baştasayın kaymakam olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  

 

Konu ile ilgiliyazım

Haberfark.net “Eskil 'de Kamu Bilişimi Etkili kullanmıyor

Haberbolge.net “Eskil 'de Kamu Bilişimi Etkili kullanmıyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00