• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C

Amatör Spor Şeffaflaşmalı!

Mustafa BOZDAĞ

Spor, bir toplumun gelişmesi için en önemli araç ver reklam materyalidir.  Geçen yıl İlimizde Aksaray Belediyespor 3. Lige,  İlçemizde geçen yıl Eşmekaya Belediyespor Bal ligine yükselme başarısı göstermiştir. Aksaray Belediyespor şu an lider ile ara arasında 2 puan var. Eğer ki şehir kenetlenirse Aksaray Belediyespor’un 3. Lige çıkması içten bile değil, Eşmekaya keza düşme hattının 1 basamak yukarısında ama iyi transferler yaptılar iyi bir yerde bitireceklerini inanıyorum.

Eskil gücü ise Necati Belgemen’in başkan olması ile birlikte Eskil Belediyesi bünyesine girerek Eskil Belediye Spor oldu. Şu anda namağlup lider fakat ikinci sırada Kılıçarslan’ı yendikten sonra sahası kapatıldı.  O gün bugündür. Eskil Belediyespor kendi sahasında maç yapılmıyor. Bir taraftar olarak cezanın ne kadar daha süreceği konusunda bir bilgi sahibi değiliz. Madem saha kapatıldı.  Eskil Belediyespor’un maçlarını farklı bir statta oynanmasının yolu açılsın, olaylar oluyor ise güvenlik önlemi artırılsın ama saha kapatma olmasın bu futbolun doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum. Kısaca Aksaray’da amatör spor şeffaflaşmalı, ilçe takımlarının başarılı olmasına karşı ön yargı kırılmalı, bakınız Akhisar’da bir ilçe idi süper ligde yıllarca Manisa’yı temsil etti.   Eskil Belediye spor başarılı diye önü kesilmemeli yada başka bir takım, ilçelerde Beldelerde daha çok maç yapılması için çalışma yapılmalı,  saha kapatmak en basit çözüm, yada saha kapatma yerine seyircisiz oynansın,  en azından rakip takım deplasman ruhunu hissetsin, hissetinki bir üst ligde çıktığında zorluk çekmesin.

Son Olarak, Eskil Belediyespor’un Bu hafta Carstyle Kılıçarslan Spor ile çok önemli bir maça çıkacak kazanması durumunda ilk sırada tamamlamayı garantilemiş olacak bu önemli maça tüm çöl kartalı sevdalılarını davet ediyorum.  maç dostluk çerçevesinde geçsin hak eden kazansın  iki takımada başarılar diliyorum.

Sonuç olarak Aksaray’da futbol olarak giderek iyileşiyoruz. Bunda tesisleşmenin çok önemi var daha güzel tesisler yapılırsa daha iyi noktalara gelebiliriz. İnşallah Eskil Belediyespor’u Bal liginde Aksaray spor’u 2. Ligde izleme fırsatımız olur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00