• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Eskil 'de Kamu Bilişimi Etkili kullanmıyor

Mustafa BOZDAĞ

Geçen Hafta Bilişim Teknolojileri ile ilgili bir yazı yazmıştım. Bilişim Çağı olarak adlandırıldığı günümüzde  Her şey bilişimle özdeşleşmiş durumda. Bilişimi  kullanmanın ise bazı riskli, zor tarafları var Bunlar;

·         Son teknolojiyi kullanacaksın,

·         Güncel olacaksın,

·         Güvenliğini sağlayacaksın, 

·         Görsel olacaksın

gibi artırabiliriz demiştik

 

Bu yazımızda da Eskil’ de Bilişimi Yazayım dedim

 

Bilişimi Eskil Açısından değerlendirecek olursak Eskil bilişimin oldukça geriden takip ediyor. Bu konuyu özel ve kamu sektörü olarak 2 ayrı grupta anlatmaya çalışmacam.

 

 Özel sektör olarak hizmet sunan firma sayısı Eskilimiz’de yok denecek kadar az sadece 1-2 internet kafe  var bunlar aynı zamanda bilgisayar satışı yapıyor. Firmalar olsun Kamu kuruluşları olsun Bilişim Hizmetlerini Ya Konya’dan yada Aksaray’dan alıyorlar. Buda Eskil’deki Bilişim firmalarının gelişmemesine neden oluyor.

 

Eskil'de Bilişim alanında özel sektörde Ne yapılmalı

1. Bilişim alanında yazılım geliştirilen her türlü teknolojiyi kurulumunu gerçekleştirebilen firmaların kurulması teşvik edilmeli Özel sektörde bu tip firmalarının olması Eskilin gelişimine katkı sağlayacağı kanaatindeyim.

 

Gelelim Yazıyı kaleme almamdaki esas konuya Eskil'de bilişimin kamu alanındaki kullanımına olumsuzlukları yazmayı pek sevmem ama bazı eksiklikler konusunda kamu  yetkililerini bilgilendirmeme rağmen 2 senedir hiçbir gelişme olmadığını gördüm   ve bu yazıyı yazıyorum.  

Şimdi biraz kamu kurumlarını inceleyelim;

 

Eskil Kaymakamlığı ile işe başlayalım siteyi incelediğimizde tam bir fiyasko neden fiyasko diyeceksiniz  Site tamamı ile güncelliğini yitirmiş bilgiler çok eski dolayısı ile bana göre eskimesinden dolayı yanlış bilgiye dönüşmüş durumda

 

Kaymakamlığın sitesinden biraz Örnek verelim

 

1.    NÜFUS DURUMU

        2000 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre Merkez 22.212, Eşmekaya Kasabası 3.379, Başaran Köye 660, Böget Köyü 829, Güneşli Köyü 1.944 olup toplam nüfus 29.024 tür.

2.    Protokol Listesi 

Bir bakıyorsunuz Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Md. V. Durmuş Ali ERYAVUZ  Tarım Müdürlüğü sekmesine bakıyorsunuz Harun Arık müdür olarak gözüküyor bunlar basit 2 örnek daha saymakla bitmez eksiklik

 

3.    Eskil sadece merkezden ibaret değil Köy yayla, mahalleleri ile ilgili bilgiler hem güncel değil hem de çok eksik köy sayısı 8 in üzerinde, mahalle ve bu mahallelere ait yaylalarda yeniden düzenlenme yapılması gerekir.

4.    Şehitler ile ilgili tablo düzgün yerleştirilmemiş bazı bilgile gözükmüyor. 

daha bu eksiklikleri artırabiliriz. ha bunlar günceli ile değiştirilmesi zor bir şey değil bu zor olmayan düzeltilmesi gereken bilgilerin bir an önce düzeltilmesini temenni ederim. 

2. olarak Bana göre “Türkiye’de Tarımın Başkenti Eskil” ama Eskil İlçe Tarım Müdürlüğünün bir sitesi bile yok oysaki çiftçileri birçok işlemini internet ortamından gerçekleştirse iyi olmaz mı bana göre fevkalade olur. Burada Yeni atanan Sayın Müdürümüz Harun ARIK'a çok iş düşüyor. Aynı Şekilde Eskil Ziraat Odası'nın da web sayfası bulunmuyor. Burada da Eskil Ziraat Odası Başkanı Necati Belgemen'e de iş düşmektedir.

 

3. olarak biraz Eskil Belediyesinin Sitesi Güncel fakat onda da Eksik bölüm Çok bunların düzeltilmesi gerekir fakat Eskil Belediye sitesini ayrı bir parantez açmak istiyorum Eskil Belediye sitesini Hasan Gök adında genç bir hemşerimiz yaptı ve geliştiriyor. Vakit buldukça güncelliyor. Ama yoğun işi yükünden pek fazla ilgilenemiyor. Buradan Hasan Kardeşimizden vakit buldukça biraz daha geliştirmesini temenni ediyoruz.

 4. olarak Milli Eğitim Müdürlüğünün sitesi site tasarımı bakanlığa bağlı olarak tek tip ama duyuru ve haberleri biraz daha güncel olmalı

 

Eskil'de kamu kurumları Bilişim alanında Ne yapılmalı

1. Kaymakamlık Bünyesinde ve Eskil Belediyesi Bünyesinde Bilgi İşlem Müdürlükleri kurulmalı ve web tasarım ve programlama yapabilen elemanlar istihdam edilmeli

2.Kaymakamlığın sitesi kısa süre içerisinde değiştirilmeli daha güncel, daha güvenli, daha dinamik ve kolay yönetilebilen bir site kurulmalı

3. sitesi olmayan ve olması gereken kamu kurumları hemen web sitelerini kurdurmalı

4. Eskilde Bilişimle ilgili devlet destekli kamu çalışanlarına eğitimler  düzenlenmeli

 

 

Bir değerlendirme yapacak olursak “Eskil Bilişim Alanı’nda Sınıfta kaldı.”  Bu sınıfta kalmalarının sebebini tamamı ile Eskilimizi yönetenlere yüklemek yanlış devletin kurumlara yeterince personel atamaması da bir etken şöyle bakıldığında bir çok kurumda personel eksikliği bulunmakta Diyebilirim. Bunların yapılması benim naçizane bir öneri niteliğinden öteye geçemez.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00