• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Muhtarlarımız Dernekleşmeli!

Mustafa BOZDAĞ

Eskil Bilindiği gibi Aksaray merkezden sonra En Çok Muhtarına sahip ilçesi konumunda bulunuyor. Aksaray Merkez 48 Muhtar ile yönetilirken Eskil 28 muhtar ile yönetiliyor. Ortalama Eskilde her 1000 kişiye 1 muhtar düşüyor.

Devlet yönetiminde Muhtarlık önemli bir yönetim mekanizması, Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız bir toplantısında Muhtarlara Külliye’deki bir toplantıda “ Belediye başkanları ve kaymakamlar sizin hizmetinizdedir”  söylemiyle muhtarlara verdiği önemi hepimiz biliyoruz. Eskilimizde de muhtarlarımız önemli bir görevi ifa ettiklerinin farkında ve hizmet bölgelerine hizmet getirebilmek adına ellerinden geldiği ölçüde çaba sarf etmektedir.

Bunun dışında Muhtar toplum adamıdır, Eskiler anlatır, muhtar denildi mi ekmeği yenilir, suyu içilir. Gibi söylemleri hep duymuşuzdur.

Ben bir 2010 yılında başladığım Eskil ile ilgili yazılarıma başlamamdan itibaren Eskil gündemini iyi derecede bilen birisi olarak son dönemlerde muhtarlar arasındaki birlikteliği gördükçe mutlu oldum.  Bir çok toplantıya birlikte katılım sağlamaları, biri birilerinin davetlerine katılmaları özellikle benimde mensubu bulunduğum Eskilder’in programlarına katılımları ve aralarındaki diyalog ve sohbetlerini gördükçe Bir Eskilli olarak beni mutlu ediyor.

Muhtarlar ile yaptığım görüşmelerde genel olarak bir muhtarlık ofislerinin olmadığından muzdaripler  haksızda sayılmazlar türkiyenin bir çok ilinde yapan muhtarlık ofisleri bilgisayarları ile halka hizmet verebilmelerini isterim. tabi bu yetkililerin tevecühündedir. bizimkisi öneriden öteye geçemez. 

Bu birlikteliğin il merkezlerinde olduğu gibi ilçemiz Eskil’de de Muhtarlar derneğinin kurulması ve bu dernek çatısı altında birleşmelerinin daha iyi olacağını düşünüyorum.

Kısaca, Eskil Muhtarlar Derneği Kurulmalı…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00