• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

Eskil’de Mekke’nin Fethi coşkuyla kutlandı

Eskil’de Mekke’nin Fethi coşkuyla kutlandı
Eskil'de Eskil Belediyesinin düzenlediği Mekke’nin Fethi büyük bir coşkuyla kutlandı.

Eskil Belediyesi tarafından organize edilen programa Soğuk ve Karlı havaya rağmen çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Eskil Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen program, dünya birincisi olan Ali Tel’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program daha sonra konuşmalarla devam etti. Burada bir konuşma yapan Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, bir konuşma yaptı.

Başkan Alçay Konuşmasında;

Fethin bir zulum değil bir savaş olmadığını insanlığın kurtuluşu ve insanlığa huzur getirmektir. Böylesine güzel bir günde birlik ve beraberlik içinde olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. Bu mübarek günde, bu bereketin yağdığı güzel günde sizleri bir arada görmek, birlik ve beraberlik içinde olmak gerçekten çok güzel. Eskil Belediyesi olarak bu manevi günleri hep birlikte geçirmek istedik. Başkan Alçay Konuşmasının devamında Rabbim inşallah hepimize daha nice fetihlerin gösterileceği günleri nasip etsin” dedi.

Başkan Alçay’ın Konuşmasının ardından programa konuşmacı olarak katılan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, fethin önemine ilişkin bilgiler vererek, "2015 yılının son günü, son saatleri. Sabahla birlikte yeni bir seneye girmiş bulunacağız. 2016 miladi seneye gireceğiz. Aslında bir senenin sona ermesi, yeni bir senenin başlaması insan için, insanın hayatında çok önemli bir dönüm noktasıdır. Pek çok insanın günaha daldığı zamanlarda Allah’ı anan kullarını Allah ayrı sever. Pek çok insanın günahları işlediği sırada Allah’a ibadet eden insanları yüce Rabbimiz ayrı sever. Onun için inşallah burada geçirdiğimiz saniyelerin mükafatını alacağız. Ama buradan gittikten sonra da evlerimizde o sihirli, kirli ekranı açmadan Rabbimizi hatırlayarak ibadetler yapalım” diye konuştu. Konuşmasının Sonunda Başkan Alçay Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar küçük bir hediye takdim etti.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar,  ardından ilahi sanatçısı Hasan Dursun konseri ile son buldu.

Haberbolge.net

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00